DRAGUTI LEPEN ULOVIO SOMA TEŠKOG 34 KG NA MURI KOD NOVAKOVCA

Prije godinu dana 10. kolovoza objavili smo priču o Dragutinu Lepenu koji je na Muri kod Novakovca ulovio soma teškog 32,5 kg i dugačkog 182 cm. Bio mu je to rekordan ulov, a ostvario ga je samo pomoću jedne male kišne gliste.

Dragutin se ribolovom bavi više od 40 godina, odrastao je uz Muru pa su mu sve njezine tajne dobro poznate. Na pecanje odlazi uvijek s utvrđenim ciljem i taktikom tako da ni jedan njegov kapitalac nije plod slučajnosti. Slučajnost nije bio ni nedavni ulov, također soma, kojim je oborio vlastiti prošlogodišnji rekord. Na potpuno istom mjestu (Golobovo) s istim mamcem u obliku kišne gliste i u istom vremenskom razdoblju, ovaj puta 02. rujna, na njegovoj udici završio je som težak 34 kg i dugačak 167 cm. Iako je nešto kraći od prošlogodišnjeg, teži je za 1,5 kg.

Draguti Lepen član je matičnog ŠRD „Stara Mura“ iz Miklavca i ŠRD „Ostriž“ iz Novakovca, a nada se da će nas sljedeće godine posjetiti sa još većim i rekordnijim ulovom. Muralist mu želi svu sreću i puno uspjeha u tome.

(R. Tomanić)

DSCF3011[1]

DSCF3012[1]

DSCF3007[1]

DSCF3014[1]