Deset prometnih nesreća, provedena obdukcija nad tijelom vozača poginulog kod Selnice

Danas (11. lipnja) oko 1.10 sati na gradskoj cesti između Novog Sela Rok i Čakovec, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 22-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,36 grama po kilogramu, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom sišao izvan kolnika, gdje je udario u zaštitnu metalnu ogradu, dok se u nastavku zaustavio u polju.

Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.

Tjelesne ozljede biti će okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave nakon čega slijedi kvalifikacija događaja.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i šest s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 42-godišnji vozač bicikla, 30-godišnji vozač motocikla, dok će ozljede sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, 19-godišnjeg vozača osobnog automobila, utvrditi po zaprimanju bolničke prijave.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti prolaska – četiri prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod dvoje vozača.

Najveća, u količini od 2,50 grama po kilogramu izmjerena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila na kružnom toku prometa između Čakovca i Nedelišća, u subotu, 9. lipnja oko 20.15 sati.

U petak, 8. lipnja, u jutarnjim satima na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec provedena je obdukcija nad tijelom 59-godišnjeg vozača koji je smrtno stradao u četvrtak, 7. lipnja oko 15,50 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici. Obdukcijom zasada nije utvrđen točan uzrok smrti te će se provesti dodatne analize.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)