Da li je završila sezona kupanja na Muri?

Dolaskom ovo kraćeg  sniženja temperatura te kišnog perioda naročito u krajevima uzvodno uz Muru, kao i porasta vodostaja Mure izgleda da je došao kraj  ljetnim uživanjima na serjojnskoj Copacabani.

Veliki vodostaj, prljava voda, ohlađena Mura ne daju baš preveliki optimizam za ponovni povratak u ljetne kupališne dane na Muri. Sigurno je potrebno jedno vrijeme da se sve vrati u prijašnje stanje. Iako su njeni kupači uvjereni da će biti još lijepih, sunčanih vrućih dana za kupanje, najavljeni pljuskovi za petak i subotu  baš i ne idu u korist njihovom optimizmu.

Danas kada smo snimali ove kadrove  Mura je već polako opadala i vraćala se u svoje korito. Dolazak na samu skelu još nije moguć, a Gornji potok se izlio izvan svog toka tako da je potopio mostić te prelazak preko njega za sada nije moguć. Inače sam krajolik oko skele Fusek bez obzira na ove male vodene probleme i dalje vas vabi da dođete i prošećete uz Muru i uživate u njezinom krajobrazu.

Nadajmo se da će ipak doći ljepši dani i Mura se smilovati svojim vjernim kupačima i omogućiti im još jedan duži lijep period uživanja u njenim čarima.

(Z. Rihtarec, foto zr, rt)