Crni vikend krađa i prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe te dvije teške krađe.

 Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u petak 29. rujna u Kotoribi. U poslijepodnevnim satima nepoznati počinitelj u Ulici Pavleka Miškine, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 86-godišnjakinje, odakle je ukrao je novac. Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća. Nažalost u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 30. rujna oko 20 sati i 40 minuta na državnoj cesti broj 209, nedaleko Murskog Središća smrtno je stradao 36-godišnji pješak. Ujedno, u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 1. listopada oko 16 sati  i  30 minuta u  kojoj  su  sudjelovala  tri  osobna  automobila  lakše  su  ozlijeđeni 29-godišnji vozač te troje putnika rođeni 1930., 1969. i 1993. godine. U preostale tri nesreća nastala je materijalna šteta na vozilima.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
  • ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije bila utvrđena, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)