ČETIRI GENERACIJE OBITELJI BELŠI VJERNE VATROGASTVU

U nedjelju 8. svibnja pripadnici DVD-a Mursko Središće obilježili su blagdan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Nakon svete mise posvećene vatrogascima u prostorijama DVD-a održana je mala svečanost kojoj su prisustvovali vatrogasci, Društvo žena, gradonačelnik Dražen Srpak i župnik Tomislav Antekolović.

Ova prilika iskorištena je da bi se Velimiru Belšiju dodijelilo priznanje za njegov 30-godišnji, aktivni i predani rad u DVD-u. Priznanje mu je predao predsjednik središćanskih vatrogasaca Juraj Zadravec, a na njegovom nesebičnom radu za boljitak društva i Grada zahvalio mu je gradonačelnik Dražen Srpak.

Posebno moramo istaknuti činjenicu da je obitelj Belši vatrogastvu vjerna više od stotinu godina.  Osim slavljenika Velimira, članovi DVD-a Mursko Središće bili su njegov djed, otac, nažalost nedavno preminuli Dragutin, član je njegov brat Drago, inače komunalni redar, kao i 13-godišnji sin Leonardo i 10-godišnji nećak Drago. Dakle, ova poznata središćanska obitelj već četvrtu generaciju za redom njeguje tradiciju vatrogastva, a sigurno je da na tome neće stati, nego će i buduće generacije Belšijevih obavljati ovu časnu i poštenu dobrovoljnu dužnost.

Prije svete mise delegacija DVD-a posjetila je gradsko groblje gdje je kod spomen ploče umrlim vatrogascima položila vijenac, a na njihovim grobovima zapalila svijeće.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

uvodna 1

01

02

03

04

05

06

07

08

09