Čarobni dani u dječjem vrtiću Pahuljica 

Mjesec prosinac je za mališane iz Dječjeg vrtića Pahuljica bio pun ljubavi, igre, pjesme, plesa…

Od onih najmlađih jasličara, do najstarijih predškolaca. U svakoj skupini osjećao se božićni duh i ugođaj. Božićne pjesme svakim su danom odzvanjale u svakoj sobi. Djeca su svaki dan, raznim likovnim i  glazbenim aktivnostima ukrašavala svoj vrtić te od njega napravila pravu malu zimsku, božićnu bajku.

Prostor vrtića prepun je radova te motiva zime i najljepšeg doba, odnosno adventa.

Mjesec prosinac je mjesec ljubavi, mjesec darivanja. Odgajateljice su se svakim danom trudile da dan bude poseban. Raznim aktivnostima pripremale su se za Božić.

Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama izradila adventski kalendar. Svaki dan imali su zadatak, odnosno obvezu koju su morali izvršiti. Svaki tjedan djeca su upalila jednu adventsku svijeću te zajedno dočekala Božić. Jedna od najdražih aktivnosti djece bila je sijanje božićne pšenice. Svakodnevno su mališani zajedno s odgojiteljima zalijevali svoje pšenice i gledali kako iz dana u dan postaje sve veće i veće. Divljenje koje su djeca pokazala, nemoguće je opisati.

Kako su djeca provela posljednje dane ove 2021.godine možete vidjeti kroz fotografije. One govore više od tisuću riječi, a ponekad ih je i teško opisati riječima. Svakim danom, nove, razne aktivnosti upotpunile su dane u vrtiću. Svaki dan je bio poseban, svakim danom djeca su “naučila” nešto o Božiću. Uz puno igre, puno plesa, puno smijeha i puno ljubavi djeca su zajedno sa svojim odgojiteljima dočekala još jedan Božić i kraj ove godine.

Odgojitelji