BUNDEKIMA NAJVIŠE PRIZNANJE ŽPS-a DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Bundeki primili najviše priznanje i plaketu Županijskog planinarskog saveza

Dubrovačko-neretvanske županije!
Dugogodišnju Bundekovu suradnju s mljetskim planinarima  detektirali  su i članovi  tamošnjeg Županijskog planinarskog saveza pa su ih krajem 2015. godine  iznenadili posebnim priznanjem i plaketom.

Kako bi dolazak predsjednika ŽSP Dubrovačko- neretvanske županije  koji će im uručiti svečano priznanje spojili  i s edukativnim, zamolili su Predsjednika i bivšeg ravnatelja NP Mljet mr. Marina Perkovića da za učenike osmih razreda OŠ M. Središće održi jednosatno multimedijalno predavanje o flori i fauni otoka Mljeta, a zatim da o  ljepotama otoka i Mljetskom planinarskom obilaznicom upozna i članove PD Bundek i njihove goste iz PD Lendava. Na završetku predavanja uslijedilo je svečano uručenje priznanja i plakete.

U nekoliko su navrata Bundeki planinarili Mljetom, a lendavski planinari čak su se uključili u akciju markiranja i čišćenja mljetskih staza. Ljepote “zelenog otoka” zaustavili su u mnogobrojnim pričama i fotografijama,  s prizvukom  želja za ponovnim  odlaskom.  Planiranari iz Lendave organizirat će odlazak na Mljet  već ove godine  krajem travnja , a Bundeki iduće godine kad će se tamo održati i Dani hrvatskih planinara.

Bundeki su za svoj rad i suradnju, za svoju otvorenost i pomoć primili mnoga priznanja i plakete, ali svaka ima svoje posebno mjesto  u njihovim srcima.  Svaka priča svoju priču… Stoga su presretni što je njihov rad prepoznat  i u najudaljenijim krajevima Hrvatske.

(Sonja Vršić)

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11