BRANITELJI SE PRIPREMAJU ZA IZVJEŠTAJNI SABOR

Ogranak UDVDR-RH Mursko Središće jučer je održao pripremni sastanak za svoj Redovni izvještajni Sabor koji će uskoro održati. Na njemu su raspravljali o planovima koje će pokušati realizirati u 2016. godini kao i sredstvima koja su im za to potrebna.

Branitelji iz Grada Mursko Središće veoma su aktivni na mnogim područjima, a njihovo djelovanje proteže se tijekom cijele godine. Od događaja koje organiziraju spomenimo obilježavanje obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću kao i godišnjice smrti svojih poginulih suboraca te zajedničko obiteljsko druženje kod podjele darova Svetog Nikole djeci. Također se uključuju u akcije koje provodi Grad kao što su Dani Grada, Ljeto uz Muru, Gradsko kotlić i druge. Povodom državnih blagdana učestvuju na misama i polaganju vijenaca na spomen obilježja. Branitelji svoj doprinos daju i u nepredviđenim događajima u kojima je njihova pomoć potrebna, pa se na njih uvijek može računati pri obranama od poplava koje prijete gotovo svake godine.

Predsjednik ogranka Tihomir Okreša naglašava veliko zadovoljstvo u suradnji s gradskim vlastima, posebno s gradonačelnikom Draženom Srpakom. Grad podupire sve njihove aktivnosti i financijski im pomaže što je braniteljima vrlo bitno u realizaciji postavljenih ciljeva. Nadaju se da će i ove godine uspješno realizirati program koji će prihvatiti Izvještajni sabor i da će svojim djelovanjem biti ponos sugrađanima kao što su to bili i u Domovinskom ratu.

(Anđelko Jurak)

01

02

03

04

05

06

07

08