3. HNL Sjever: Rudar dočekuje Bjelovar, Polet na derbiju u Ždralovima, a Međimurje gostuje kod susjeda u Varaždinu

10. kolo 3.HNL međimurskim predstavnicima donosi vrlo teške utakmice. Rudar je domaćin Bjelovaru, dok Polet u derbiju kola odlazi kod Mladosti u Ždralove, a Međimurje nakon pobjede nad Poletom očekuje vrlo neugodno gostovanje kod vrlo dobre ekipe Varteksa.
Rudar je drugu utakmicu za redom domaćin te nakon poraza od Ždralova dočekuje još jednu ekipu koja pretendira za sam vrh ekipu Bjelovara.
S obzirom na dosadašnje rezultate Rudar je apsolutni autsajder u odnosu na ekipu Bjelovara, no sigurno da u Murskom Središću Bjelovar može očekivati vatreni okršaj. Ono što daje nadu je to, što do sada osim ako izuzmemo utakmicu s Poletom, Rudar ni u jednoj utakmici nije imao podređenu ulogu već se ravnopravno borio sa svakom ekipom. Ono što pak zabrinjava je ta poslovična neefikasnost koja je koštala i Rudar veći broj osvojenih bodova.
Utakmica u Murskom Središću igra se u subotu 23.10. 2021. godine s početkom u 14,00 sati, a utakmicu sude Matija Presečan, Ema Penava i Maja Ferić dok je delegat utakmice Davor Ptiček.
Polet iz Svetog Martina na Muri gostuje na vrućem terenu u Ždralovima, no mislimo da se snažna ekipa iz Martina može bez problema nositi s ekipom Mladosti i kući donijeti sva tri boda.
U Ždralovima utakmica se igra također u subotu 23.10.2021, u 14,00 sati, a suci utakmice su Filip Hirš, Marko Stolnik i Miro Hantak. Delegat utakmice je Gojko Babić
Međimurje iz Čakovca u subotu 23.10.2021. godine odlazi na gostovanje kod susjeda u Varaždin gdje se sastaje s ekipom Varteksa. Nimalo lak susret za ekipu Nikole Goričanca no ovo su takve utakmice gdje su sva tri rezultata moguća.
Utakmicu u Varaždinu sude Marko Dergez, Ivan Iveljić i Ivan Huđ dok je delegat utakmice Željko Rijetković.

(tekst i foto arhiva Muralista: zr)