Uz lošu igru Rudar bez bodova u Gojancu

Rudar je u Gojancu kod posljednje plasirane ekipe Plitvice prikazao lošu igru i doživio poraz. Bilo je premalo želje, agresivnosti i trke da bi se došlo do bodova. Izgleda da su već sada sve njihove misli bile okrenute prema  uzvratnoj utakmici polufinala kupa, a bodovi u Gojancu kao da će doći sami od sebe. Bude li takav odnos i u Nedelišću mogu se unaprijed pomiriti s negativnim rezultatom i u toj utakmici.

A sama utakmica nije mogla započeti bolje. Već u prvoj minuti utakmice dobar ubačaj, mladog Davida Novaka, Risonjić je srušen u kaznenom prostoru i sudac Dumančić pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač za  0:1 bio je sam Risonjić.

U tom periodu utakmice Rudar stvara dvije lijepe prigode, ali Risonjić i Šardi  ih ne koriste. No, realizacija je stara boljka Rudara, te se nastavila i u ovoj utakmici.

I kako već to biva, u 31. minuti na vrhu šesnaest metara sam, neometan ni od koga ostaje domaći igrač Tomašić koji koristi taj prostor i lijepim odmjerenim udarcem pogađa lijevi gornji kut vratar Rajfa. 1:1  je rezultat prvog dijela utakmice.

U drugi dio opet domaćini ulaze bolje uvidjevši da pred sobom imaju dosta nemotiviranog protivnika, te vladaju terenom što im donosi i rezultatsku prednost kada njihov najbolji strijelac Jošua Horvat domaćina dovodi u vodstvo od 2:1 u 49. minuti utakmice. Ni to nije previše motiviralo igrače Rudara, jer domaćin je i dalje bolji te svojom borbenom igrom dominira terenom.

U 69. minuti novi šok za Rudarovce nakon glavometa u šesnaestercu Rudara, kada se nije dovoljno energično izbacila lopta iz kaznenog  prostora, do nje dolazi  Tomašić i iz blizine loptu glavom šalje u mrežu za 3:1. Nakon toga Rudarovci kao da su se ipak malo pokrenuli, postali agresivniji i opasniji po domaći gol. No sve što su uspjeli učiniti je zgoditak iz slobodnog udarca Risonjića u 81. minuti, za smanjenje rezultata  na 3:2. Da su bili u zadnjim minutama utakmice precizniji Vurušić i F. Novak  rezultat je mogao biti i povoljniji za Rudar, ovako zaslužena pobjeda domaćina.

Ne želimo opravdavati igrače Rudara, ali očito je da ovaj ritam utakmica srijeda – vikend polako uzima svoj danak. Na igračima se vidi da nema dovoljno svježine, a sam kadar  nije toliko širok da se mogu vršiti neke velike rotacije. Tu treba reći da  su ozlijeđeni Knežević i Varga, da  Čalopa više nije u kadru. Pokušao je  u ovoj utakmici trener Vugrinec s određenim rotacijama da odmori neke igrače, uveo mlađe no ta zla kob s ozljedama prati Rudar pa je već u 22. minuti morao iz igre mladi D. Novak, a uspješno ga je zamijenio još jedan mladac Luka Tkalec.

Nije vrijeme za žalopojke, odigrana je samo još jedna utakmica u nizu, jer već ovaj tjedan pred igračima Rudara su dvije teške utakmice u srijedu uzvrat u Nedelišću i u subotu na svom terenu prvenstveni susret sa Slobodom iz Slakovca. Pridodamo li tome još  dvije utakmice  idućem tjednu, moramo reći da uz svoj redovni posao, ni igračima nije baš lako.

Četvrta međimurska liga Čakovec – Varaždin 2017, Gojanec 22. 04. 2018.,  21. kolo

PLITVICA – RUDAR  3:2 (1:1)

Suci: Marijan Dumančić, Davor Šupljika, Tomislav Čurila  delegat: Vladimir Vugrinec

Strijelci: 0:1 1′ Risonjić (KU), 1:1 31′ Tomašić,  2:1 49′ J. Horvat 3:1 69′ Tomašić 3:2 81′ Risonjić

Gledatelja: 150

PLITVICA: Đurman, Melnjak (66′ Pomper), Zgrebec, M.Pomper (60′ Mat. Horvat), Mar. Horvat (90′ J. Melnjak), Kocijan (58’Črnila), Tomašić (90′ Kos) J. Horvat, H. Kocijan, D. Horvat),Tkalćec pričuve: M. Kos, D. Pomper, Mat. Horvat, J. Melnjak, Ister, D. Kos, Črnila trener: Miroslav Pomper

RUDAR: Rajf, Šardi, Vurušić, Risonjić, F. Novak, Levačić,M. Šoltić ( 71′ N. Šoltić), Goričanec, Radiković, D. Novak ( 22′ Tkalec) pričuve: N. Šoltić,Tkalec ( 51′ Vuri), Vuri, Đuran, D. Zadravec, Varga trener: Damir Vugrinec

(tekst i foto Z. Rihtarec)