U derbiju kola Podravina dočekuje Rudar, a u susjedskom derbiju Međimurec Slobodu

Vjerojatno je kraj svim nevoljama i odgodama utakmica što se tiče vremenskih (ne) prilika . U 19. kolu 4. HNL tri utakmice su na rasporedu u subotu, a pet u nedjelju .

Nedelišće je domaćin  Novom Marofu i kao favorit očekuje pobjedu, a time će ponovo doći na prvo mjesto. Sigurno da ih je kup utakmica koju su dobili 2: 1 protiv Sloge malo iscrpila  i u tome vide šansu gosti iz Novog Marofa koji imaju solidnu momčad.

Mladost Komet je također u srijedu igrala kup utakmicu i bez problema 4:0 pobijedila Zasadbreg, te se plasirala u polufinale gdje ih čeka Međimurje. Bez obzira na to igrači trenera Bunca apsolutni su favoriti protiv, ovog proljeća, neprepoznatljivog Zelengaja.

Podravina je nakon uvodna dva kola i dva poraza promijenila trenera. Novi kormilar Rado Mlakar u debiju nema lak zadatak. U goste im dolazi Rudar koji se s bodom manje nalazi tik do momčadi iz Ludbrega. U tjednu je Rudar pobijedio u gostima Trnavu i plasirao se u polufinale međimurskog kupa, pa je možda malo istrošen. U ovom susretu dvaju podjednakih ekipa svaki rezultat je moguć.

U tri proljetna kola Međimurec je upisao dvije pobjede i remi  i u susjedskom derbiju dočekuje posljednju Slobodu koja je do sada odigrala samo jednu utakmicu koju je izgubila. Bez obzira na plasman ekipa na tablici susjedi iz Slakovca neće se olako predati, iako su možda malo umorni od kup utakmice koju su izgubili 0:6 od trećeligaša Međimurja.

Plitvica koja je na kraju jeseni bila posljednja u proljeće dobro gura i s optimizmom dočekuje Polet. Iako Polet ima čak 24 boda više ne bi se iznenadili da bodovi ostanu u Gojancu.

Dinamo koji puše za vratom vodećim Poletom i Nedelišćem želi uknjižiti nova tri boda protiv Nedeljanca  i doći im još bliže. Dinamu zbog žutih kartona nedostaje Marković, a Nedeljancu Glavaš .

Jalžabet želi potvrditi visoku gostujuću pobjedu iz prošlog kola.  Dolazi im Bednja čije igre nisu na razini iz jesenskog dijela . Međutim vraća im se najbolji strijelac Kulji koji je pauzirao zbog kartona.

4 HNL Čakovec – Varaždin

subota 7. travnja, 16.30 :    Nedelišće – Novi marof , Mladost Komet – Zelengaj , Podravina – Rudar

nedjelja, 8. travnja 16.30 : Jalžabet – Bednja , Dinamo – Nedeljanec , Plitvica – Polet , Pušćine – Sloga ,  Međimurec – Sloboda

(tekst Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)