Održana skupština NK “Mura” Hlapičina – napravili puno, ali žele još bolje i više!

Dana 13.1.2018. godine, održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba MURA. Skupština je održana u prostorijama kluba uz nogometno igralište u Hlapičini, s početkom u 18 sati.

Na sjednici je bilo nazočno 62 člana udruge. Utvrđeno je da sukladno statutu kluba prisutni čine propisani kvorum za rad skupštine, sukladno čl. 23 Statuta udruge.

Predsjednik kluba Dragutin Stojko je otvorio skupštinu kluba i pozdravio sve prisutne, posebno gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, predstavnika nogometnog kluba Rudar iz Murskog Središća te predstavnika škole nogometa Polet iz Sv. Martina na Muri, čiji smo i mi član.

Za radnog predsjednika predložen je i izabran Matija Kovačić, a za zapisničara Dražen Oletić.

Za ovjerovitelje zapisnika izabrani su Nikola Sobočan i Matija Stojko.

Predsjednik kluba Dragutin Stojko podnio je izvještaj o radu u protekloj godini:

Predsjednik se prvo osvrnuo na rezultate seniorske ekipe. Na kraju ljetne sezone završili smo na 4. mjestu, a na kraju jesenske polusezone na  5. mjestu s malim zaostatkom za vodećima. Pohvalio je atmosferu u ekipi i poručio igračima neka i dalje uživaju u nogometu i zajedničkom druženju sa svojim trenerom.  Pohvalio je i ekipu veterana koji su osvojili 1. mjesto na kraju proljetne sezone kao i opet  trenutno 1. mjesto na kraju jesenskog dijela prvenstva.

Istaknuo je kako je godina bila puna investicija. Uređen je okoliš objekta i postavljeni su tlakovci do rampe, ofarban i oličen dio prostorija objekta i nabavljena nova (rabljena) kosilica. Sve se to uspjelo napraviti uz pomoć grada Mursko Središće i sponzora: Sobočan interijera (koji su ujedno i donirali najveći dio sredstava za nabavku kosilice), Quadra, Asfalt gradnje, Autoprijevoznika Nikole Kutnjaka, Milena Gradnje kao i puno članova i prijatelja kluba volonterskim radom i zato svima jedno veliko hvala. Ujedno je zahvalio i svim ostalim sponzorima koji nas prate kroz godinu kako bi klub mogao funkcionirati: CNC obrada, Promming, TE-PRO, Vnuk i mnogi drugi. Za Anino smo održali turnir u velikom nogometu i uspješnu zabavu s volom na ražnju te se ovim putem zahvalio udruzi žena koje su nam puno pomogle provedbi dvodnevne manifestacije. Isto tako krajem godine održali smo tradicionalnu i vrlo uspješnu Murinu noć u motelu Ilonka i već odredili datum održavanja ovogodišnje Murine noći na kraju godine na istom mjestu.

Plan rada za 2018.godinu je: izgraditi dječje igralište u ograđenom prostoru uz objekt, pojačati rasvjetu na igralištu preseljenjem stupa s rukometnog igrališta i pojačati reflektore, nabaviti i postaviti nove klupe za rezervne igrače i delegata, izgradnja garaže za kosilicu, uvođenje Internet linije do objekta i spajanje na sustav COMET, uređenje unutrašnjosti objekta. Planove ćemo nastojati izvršiti uz pomoć grada Murskog Središća i svih naših sponzora.

Na kraju se još jedanput zahvalio gradu Mursko Središće, svim našim sponzorima, članovima, prijateljima, igračima kluba. Istaknuo je kako svi možemo biti ponosni na klub u cjelini, na igrače, zajedništvo i zaželio svima skupa puno sportskih uspjeha u nastavku sezone.

Blagajnik Filip Sobočan iznio je detaljan izvještaj o financijskom poslovanju kluba kroz godinu, a na konstataciju da je klub u financijskom plusu na kraju godine unatoč svim investicijama, izmamio je osmjehe i odobravanje svih prisutnih.

Trener Ivan Zobec istaknuo je kako seniorska ekipa prošlu sezonu završila na 4. mjestu. Što je dosta dobar rezultat. U klub je došao novi golman, Hrvoje Lajtman, vratio se Mateo Perčić i priključilo se nekoliko juniora. Za jesenski dio polusezone ostali su svi igrači na okupu, što je najveći plus za ekipu, nakon mjesec dana priprema krenulo se u sezonu. Kroz cijelu polusezonu bilo je puno nekompletnih treninga i utakmica jer je bilo dosta igrača bolesnih i ozlijeđenih te su se morali prvoj ekipi priključiti juniori Filip Vrbanić i Ivan Rožman. Na kraju polusezone završili smo na 5. mjestu s 30 bodova i malim zaostatkom za vodećima. Vodeći strijelac kluba je Ivica Telebuh s 13 postignutih zgoditaka. Uz čestitku igračima na osvojenom plasmanu, istaknuo je kako očekuje da ekipa ostane na okupu i oporave se ozlijeđeni. Pripreme za novu sezonu počinju 27.1.2018. Cilj je osvojiti što više bodova i što viši plasman. Na kraju se zahvalio upravi kluba i domaru na uspješnoj dosadašnjoj suradnji i zaželio puno sportskih uspjeha u nastavku sezone.

Voditelj veterana Mario Kovačić: Veterani su ostvarili najbolji rezultat u svojem postojanju, na kraju ljetne sezone osvojili smo 1. mjesto u skupini Veterana Sjeverozapad s 54 bodova te se plasirali u razigravanje za prvaka veterana Međimurja. 12.06.2017. ugostili smo Budućnost iz Podbresta i na kraju pomalo nesretno i nespretno izgubili 2:1 od budućih prvaka Međimurja.

Za Anino smo tradicionalno ugostili veterane Cankove iz Slovenije i odigrali prijateljsku utakmicu, 2:2, a prijateljsko druženje produžilo se do kasnih noćnih sati.

U jesenskom dijelu prvenstva odigrali smo 10 utakmica, 9 pobijedili i jednu odigrali neriješeno te s 28 bodova ponovo smo jesenski prvaci lige.

Veterani se samofinanciraju članarinom igrača i sponzorima, i posluju pozitivno, isto tako iz svojih sredstava doniraju klub.

Zahvalio je vjernim sponzorima koji su kupnjom dviju garnitura dresova obukli Veterane: Sobočan Interijeri i Milena Gradnja. Zahvalio je sponzorima koji su kupili Adidas lopte lige prvaka koje koriste svi igrači NK Mure: DIZ-CNC 5 lopti, Bau-Projekt 2 lopte, Enego-kontrol Učilište iz Ludbrega 1 loptu i Barat Alojz 1 loptu. Te se zahvalio i ostalim vjernim sponzorima veterana: Milivoju Lehečki, Đuri Mrakoviću, Martinu Novaku, Caffe baru Art i nezaobilaznim majstorima kuhinje Dragutinu Juroviću – Medeku i Danijelu Krznaru.

Svi izvještaji prihvaćeni su jednoglasno.

Predsjednik nadzornog odbora Nađ Vladimir izvijestio je kako je poslovanje kluba uredno i u skladu s očekivanjima, te pohvalio članove upravnog odbora na uspješnom radu.

Nije bilo diskusije po izvještajima.

Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve prisutne, pohvalio rad kluba i naglasio vrlo uspješnu dosadašnju suradnju kluba i grada Mursko Središće koja će se i ubuduće nastaviti u skladu s mogućnostima, posebno financijskih, grada i planovima kluba. Čestitao je i veteranima na osvojenom 1. mjestu i istaknuo kako su veterani dobili i službeno priznanje grada za sportske uspjehe u prošloj godini. Zahvalio je predsjedniku kluba Dragutinu Stojku na pokrenutoj i vrlo uspješnoj suradnji kluba s udrugom žena, koje isto koriste prostorije kluba. Na kraju je zaželio puno sportskih uspjeha i zadržavanje zajedništva i pomaganje u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Predstavnik NK Rudara Zlatko Rajf je pozdravio sve prisutne i naglasio kako je ugodno iznenađen uspješnim stanjem u klubu. Istaknuo je kako klub unatrag podosta godina ima konstantno solidne rezultate i naglasio zajedništvo koje imate i koje trebate i dalje njegovati i čuvati.

Na kraju same skupštine kako je već običaj, u ovoj zaista za primjer organiziranoj udruzi, za sve učesnike skupštine organiziran je domjenak u režiji neizostavnog Medeka.

(tekst i foto ZR)