Rudar nanio Vindiji iz Varaždina prvi poraz

Košarkaši Rudara u drugoj su prvenstvenoj utakmici zabilježili prvu pobjedu u novoj sezoni. Nakon što su u prvom kolu bili slobodni, a u drugom u napetoj utakmici tijesno izgubili na gostovanju kod Petrijanca koji je jedan od favorita za vrh ljestvice, košarkaši Rudara ostvarili su prvu pobjedu. U Mursko Središće stigla je Vindija iz Varaždina koja je u prva dva kola ostvarila dvije uvjerljive pobjede, a posebno se to odnosi na prošlo kolo kada su na gostovanju u Donjem Kraljevcu slavili s 41 poenom razlike. Trener Dražen Cesar složio je kvalitetnu i agresivnu momčad, ali gosti su naletjeli na jako raspoloženi i konačno kompletni Rudar. Naši su košarkaši bili vrlo dobri u obrambenom dijelu i na kraju su upisali uvjerljivu pobjedu.

Rudar-Vindija 68:44 (26:13, 12:9, 11:16, 19:6)

Rudar: Varga 18, Đokić 5, Rošić-Novak 2, Perčić 3, Levačić, Radiković 8, Bedi 17, David, Dodlek 6, Brodar, Vinko-Novak 1, Sobočan 8.

Prve četiri minute utakmice nisu bile baš atraktivne jer smo vidjeli mali broj koševa. Gosti iz Varaždina imali su vodstvo 4:6. Nije se puno mijenjalo niti sljedeće tri minute, a rezultat je bio poravnat na 10:10. Krenuo je tada Rudar, točnije poludio je Marko Bedi koji je u posljednje tri minute prve četvrtine zabio 11 koševa, pogodio je tri trice i jednu dvicu, a priključio mu se i Alen Varga s pet koševa za vodstvo Rudara 26:13.

U drugoj se četvrtini baš i nije umiralo u ljepoti, obrane su bile na razini s obje strane, Rudar nešto bolji pa se na odmor odlazi rezultatom 38:22.

Treća četvrtina je bila najgora što se igre Rudara tiče. Promašivali su se otvoreni šutevi, ziceri, gubile su se lopte, a Vindija sve to koristi i spušta prednost Rudara na samo minus sedam. Neštu bolju igru Rudara vidjeli smo u završnici četvrtine kada vraćaju prednost na dvocifrenu brojku, točnije plus 11.

Naši su košarkaši u posljednju četvrtinu ušli ozbiljno, odigrali je na razini prve četvrtine. Obrambeno gledajući taj je period bio najbolji jer se gostima dopustilo samo šest postignutih poena. Napad je bio dobar, postiglo se 19 poena za uvjerljivu pobjedu od 24 poena razlike. Kao i u prošlom kolu, Rudar je bio tricaški raspoložen i opet se ubacilo ukupno deset trica, od toga ih je samo Bedi ubacio pet.

Najbolji strijelac Rudara na ovom susretu bio je Varga s 18 koševa dok je Bedi ubacio 17. Dobru su pomoć imali u Tomislavu Radikoviću i Lucijanu Sobočanu koji su zabili svaki po osam koševa u prvoj pobjedi Rudara. Kod gostiju najbolji Bađun s 16 koševa.

Rudar u idućem kolu gostuje kod jednog od favorita za vrh ljestvice, Kotoribe. Podsjetimo, to je momčad koja se spojila sa Dubravčanom iz Donje Dubrave, a za njih igraju najbolji igrači ta dva sastava. U ovoj sezoni Rudar je već odigrao jednu utakmicu protiv Kotoribe, onu u kupu Međimurja. Nakon 30 minuta igre, naši su košarkaši imali vodstvo od devet poena razlike, ali to su prosuli vrlo lošom posljednjom četvrtinom. Treba spomenuti da u tom susretu Rudar nije bio kompletan. Momčad je to protiv koje se može igrati i doći do pobjede, ali biti će potrebna koncentracija tijekom svih 40 minuta igre.

Ostali rezultati 3. kola: Donji Kraljevec-Kotoriba 68:76, Lepoglava-Nedelišće 93:78, Dubravčan-Grafičar II 69:60, Čakovec Globetka-Petrijanec 93:65.

(Teo Cilar, foto Tin Tomanić)