Kandidati za naslov gube bodove u Žiškovcu – nakon Borca Dinamo regulirao i Dravu

Kao što smo predvidjeli i napisali na početku prvenstva 3. MNL, povratnik u službeno natjecanje Dinamo iz Žiškovca postao je tvrd orah za sve ekipe koje pretendiraju za naslov prvaka i plasman u viši rang natjecanja. Domaći teren Dinama neosvojiva je tvrđava bio za lidera Borac iz Donjeg Hrašćana, a da to nije bilo slučajno dokazali su i u nedjelju kada su u 10. kolu dva boda otkinuli i Dravi iz Donjeg Mihaljevca koja je sada pala na treću poziciju jer ju je pobjedom od 4:0 protiv Vučetinca pretekao Draškovec koji sada jedini drži kakav – takav korak s vodećim Borcem.

Utakmica je, kao uostalom i sve druge u Međimurju, odigrana po kiši i teškom terenu što je bio alibi samo za one koji su izgubili, jer uvjeti su bili jednaki za sve. Poslije susreta u Žiškovcu to nitko nije spominjao jer su obje momčadi bile zadovoljne bodom, naravno više domaćini od ipak favorita Drave koja je računala na puni plijen.

Da im do njega neće biti lako doći pokazali su domaćini u 20. minuti kada su poveli s 1:0. Nakon ubačaja s desne strane u gužvi se najbolje snašao Baksa i zatresao mrežu Drave. Nakon ovog šoka gosti se brzo oporavljaju te u 34. minuti iz slobodnog udarca poravnavaju rezultat, a strijelac je bio Pongrac.

Slijedi relativno izjednačena igra sve do zadnje minute prvog poluvremena kada nakon velike pogreške domaće obrane S. Igrec zabija za vodstvo Drave od 1:2. Ovime su gosti postigli što su željeli, a to je da na odmor odu s rezultatskom prednošću, no to je tek bila polovica utakmice.

U nastavku susreta Dinamo pokazuje više inicijative, učestalo napada i redaju se prilike koje na svoju žalost nisu iskoristili. No u 62. minuti u kaznenom prostoru gostiju srušen je Hatlak i sudac Marko Đurđek pokazuje na najstrožu kaznu. Sigurnim udarcem Davor Mesarić izjednačuje na 2:2 te vraća stvari na početak.

Samo tri minute kasnije domaćini opet rade nevjerojatan kiks u obrani što lukavo koristi strijelac prvog pogotka S. Igrec te svojim drugim golom ponovo Dravu dovodi u vodstvo od 2:3. Do kraja susreta u posljednjih 20 minuta, trener Dinama Boris Radiković sve karte baca u napad jer se više nije imalo što izgubiti i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. U 80. minuti ovaj uvjetno rečeno „rizik“ se u potpunosti isplatio jer poput S. Igreca i Baksa zabija svoj drugi zgoditak za konačni rezultat utakmice od 3:3.

Ovaj rezultat je realan i na njega nije bilo nikakve primjedbe iako je predstavljao određeno razočaranje za ekipu Drave, no kako smo već rekli u Žiškovcu nikome neće biti lako, što je ovaj dio prvenstva i dokazao. Nakon utakmice dvojica vjernih navijača Nikola Radek i Drago Fic počastili su Dinamovce međimurskim specijalitetima, mesom z tiblice, špekom, sirom i vrhnjem. Kako su na početku utakmice igrači dobili i nove dresove o čemu smo pisali u posebnom članku, ova kišovita nedjelja sigurno će im ostati u lijepoj i trajnoj uspomeni.

 

DINAMO ŽIŠKOVEC – DRAVA DONJI MIHALJEVEC 3:3 (1:2)

Sudac: Marko Đurđek

Delegat: Mladen Puklavec

Gledatelja: 100

Strijelci: 1:0 Baksa, 1:1 Pongrac, 1:2 S. Igrec, 2:2 Mesarić, 2:3 S. Igrec, 3:3 Baksa

Dinamo:

Trupković, Hatlak, Panić, Fodor, Hunjadi, Mesarić, Antolašić, Šopar, Baksa, Šparavec, Šoštarić (Medved, Trstenjak, Siljanovski)

Trener: Boris Radiković

Drava:

Pancer, Gorupić, Mihalec, Legin, F. Igrec, Bartolić, Zadravec, M. Orehovec, S. Igrec, Pongrac, Kranjec

Trener: Ivan Bartolić

(rt, foto Tin Tomanić)