Napeto u Štrukovcu – popularni Kazo hladnokrvno promatrao tučnjavu pa onda iskartonirao sudionike

U subotu je u Štrukovcu odigran derbi između domaćeg Hajduka i vodećeg na ljestvici Bratstva iz Jurovca. Kao što se i očekivalo bila je to utakmica puna naboja gdje je domaćin, što je i normalno, svakako htio doći do bodova protiv vodeće ekipe lige, dok su gostima bodovi bili neophodni kako bi zadržali lidersko mjesto.

Gosti u vodstvo od 0:1 dolaze već u 5. minuti zgoditkom Dalibora Frančića. Taj rani zgoditak je i usmjerio daljnji tijek same utakmice. Domaćini nastoje doći do poravnanja, no na njihovu nesreću u 41. minuti skrivili su kazneni udarac kojeg  realizira gostujući vratar Emanuel Perčić za vodstvo gostiju od 0:2.

U 43. minuti dolazi do dvostrukog isključenja. Domaći igrač Mario Radiković  udara suparničkog igrača rukom u predjelu tijela te za to dobiva isključujući crveni karton. U toj gužvi igrač Bratstva Antonio Zubčić gura domaćeg igrača te također zarađuje crveni karton.

Zanimljivo je mišljenje delegata utakmice Željka Bacingera koji u zapisniku  kaže da su stegovne mjere suca Rodriguea pokazane opravdano u trenutku kada su isključena dva igrača, ali da je u svoj toj gužvi  stegovnu mjeru morao dobiti i domaći igrač sa br. 8 Marko Debelec , koji je bio i uzrok cijele gužve. I još je konstatirao da je po njegovom mišljenju igrač gostiju Antonio Zubčić isključen prestrogo. Mi  vam donosimo snimku te gužve pa prosudite sami.

Na početku drugog dijela domaćin u 47. minuti uspijeva zgoditkom  Gabrijela Hošpela smanjiti rezultat 1:2  i time vratiti nadu domaćinu. No gosti  drugim zgoditkom Frančića u 74. minuti ponovo bježe na razliku od dva gola pa je konačni rezultat ove borbene, ali dinamične i zanimljive utakmice 1:3.

Ovom pobjedom Bratstvo Jurovec učvrstilo je svoj položaj na čelu prvenstvene ljestvice s 5 bodova prednosti ispred Bratstva iz Savske Vesi, dok je Hajduk Vindija ostao na 7 bodova te momentalno zauzima 13. poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

HAJDUK VINDIJA – BRATSTVO /J/  1:3 (0:2)

2.županijska nogometna liga skupina „B“  Štrukovec   30.09.2017.god.  7.kolo

Suci: Casimir Rodrigue, Dragutin Novak, Goran Koprivec

Delegat: Željko Bacinger

Strijelci: 0:1  5′ Frančić,   0:2 41′ Perčić, 1:2 47′ Hošpel, 1:3 74′ Frančić

Gledatelja: 150

HAJDUK:

Posavec, LukaHrženjak, LovroHrženjak, M. Debelec, Šardi, G. Debelec (86′ ŽŽganec), Hošpel (86’Sabo), Radiković, Kojter, D. Purić (74’Vrtarić), L. Purić (81′ Šela)

Pričuve: Šela, Hoblaj, Sabo, Žganec,Vrančić,Vrtarić

Trener: Darko Posavec

BRATSTVO/J/: Perčić, Kočila, Biškup (79. Novinščak), Marceković, Trstenjak, Petermanec (52′ Jambrović), Karlovčec (51′ Novinšćak), Padarić (54′ Brezovački), Frančić, (81′ Zadravec), Goričanec, Zubčić

Pričuve: Jelenčić, Zadravec, Baumgartner, L. Jambrović, Brezovački, Novinšćak, K. Jambrović

Trener: Branko Jambrović

(Z. Rihtarec, foto R. Tomanić)