Zbog pitanja Kristijana Antolovića o nasilju u osnovnoj školi gradonačelnik sazvao Vijeće za prevenciju kriminaliteta

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnik HDZ-a Kristijan Antolović rekao je da ima saznanja da u OŠ Mursko Središće postoje problemi s ponašanjem nekih učenika romske manjine pa je od gradonačelnika Dražena Srpaka zatražio odgovor što se poduzima po tom pitanju?

Srpak je odgovorio da su takve informacije stigle i do njega, ali da se tu ne radi isključivo o Romima nego i o drugim učenicima, jer djeca su ipak samo djeca.

„ Od toga ne treba praviti preveliku priču, ali ću ubrzo sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta u suradnji s romskom zajednicom, MO Sitnice, Vijećem romske nacionalne manjine, ravnateljem škole, policijom, Centrom za socijalnu skrb i drugima koji su u to uključeni kako se više nemile scene ne bi događale. Nadam se da ćemo nizom mjera učiniti sve na zadovoljstvo manjinskog i većinskog naroda“ rekao je gradonačelnik.

Svoju riječ Srpak je održao pa je za danas 25. rujna zakazao 15. sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta na kojem je prva točka dnevnog reda vršnjačko nasilje, a druga promet i ostala pitanja.

(rt, foto Tin Tomanić)