Grad Mursko Središće – Izmjene Pravilnika o studentskim kreditima

Po prvi puta prošle godine Grad Mursko Središće raspisao je poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za studente s područja Grada Mursko Središće. Novčanu pomoć u iznosu od 500,00 kuna primilo je 82 studenta za koje je gradonačelnik organizirao prijem u Gradskoj vijećnici. Prije svega cilj susreta gradonačelnika sa studentima bio je osluhnuti njihove potrebe, probleme i prijedloge kojima bi im se olakšalo studiranje. Jedan od prijedloga koji su studenti iznijeli je smanjenje kriterija prosjeka ocjena koji je najbitniji i jedini kada je u pitanju vraćanje studentskog kredita. Naime, studenti su predložili da bi se prosjek 4,5 spustio na 4,0. Gradonačelnik je saslušavši konstruktivne kritike studenata, odlučio razmotriti kriterije i mogućnosti izmjene Pravilnika o studentskim kriterijima, te je tako na 3. sjednici Gradskog vijeća usvojena Izmjena Pravilnika o studentskim kreditima gdje korisnici kredita koji tijekom studija nisu upisivali ponavljanje semestra ni koristili mirovanje studentskih prava, a imaju prebivalište na području Grada Mursko Središće i koji su diplomirali u roku od 12 mjeseci nakon završetka posljednjeg semestra studija s prosječnom ocjenom:

4,1 ili većom, mogu zatražiti od Grada da u njihovo ime i za njihov račun otplaćuje glavnicu i kamate kredita u iznosu od 100% rate povrata kredita.

 

-od 3,76 do 4,09, mogu zatražiti od Grada da u njihovo ime i za njihov račun otplaćuje glavnicu i kamate kredita u iznosu od 50% rate povrata kredita.

 

-od 3,50 do 3,75, mogu zatražiti od Grada da u njihovo ime i za njihov račun otplaćuje glavnicu i kamate kredita u iznosu od 25% rate povrata kredita.

 

Grad je i ove raspisao poziv za dostavu dokumentacije za jednokratnu novčanu pomoć, te tako studenti još do 15. listopada 2017. godine mogu dostaviti traženu dokumentaciju. Po završetku roku gradonačelnik će organizirati prijem za studente i sve one koji su do danas primili rektorovu nagrada, nagradu za doktorat ili bilo koju prestižnu nagradu fakulteta.

Grad Mursko Središće 14. rujna 2017. godine raspisao je Natječaj za dodjelu 10 studentskih kredita za studente s područja Grada Mursko Središće za akademsku godinu 2017/2018. za studije neodređenog smjera. Visina studentskih kredita iznosi: 1.000,00 kuna mjesečno za studij na području zagreba ili udaljenijih gradova na području Republike Hrvatske ili u inozemstvu i 500,00 kuna mjesečno za studij na području Grada Čakovca i Varaždina.

(GMS, foto Tin Tomanić, arhiva)