Evo što su još odlučili članovi stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće

Neke zaključke 10. Sjednice stručnog kolegija već smo objavili zasebno, a sada  donosimo i sve ostale.

Temeljem članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, (Narodne novine broj 33/01, 60/01 – vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09 i 150/11) i članka 45. Statuta Grada Mursko Središće („Službeni glasnik Međimurske županije“ br. 09/09 i 5/13) gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana 11.09.2017. godine na 10. sjednici stručnog kolegija (prisutni: Dražen Srpak, Zvonko Vrtarić, Miljenko Štefanić, Antun Šimunić, Dolores Vrtarić, Drago Belše) donosi sljedeće

Z A K LJ U Č K E

-Vatropromet d.o.o. za usluge, trgovinu i uvoz-izvoz, Ježdovečka 87, Ježdovec – odobrava se kupnja vatrogasne opreme za DVD Peklenica. Zadužuje se Odsjek za financije, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb za dogovor oko realizacije istog.

-Josip Črep – sredstva u iznosu od 1.000,00 kuna za izdavanje knjige o dviju prešućenih generacija Međimurskih ratnika u I. i II. svjetskom radtu u Mađarskoj vojsci planirati će se u proračunu za 2018. godinu.

-DVD Križovec – odobrava se isplata kapitalne donacije za kupnju malog navalnog vozila u iznosu od 100.000,00 kuna.

-Odsjek za graditeljstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove zadužuje se za pokretanje pozivnog natječaja za izradu stepeništa kod Zvonika sv. Barbare na šetnici uz rijeku Muru.

-Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Štefanić Miljenko da sa Obrtničkom komorom Međimurja utvrdi koji su to učenici sa područja Grada Mursko Središće koji imaju uvjete za dobivanje stipendije za deficitarna obrtnička zvanja u iznosu od 200,00 kuna mjesečno.

-Odsjek za graditeljstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove zadužuje se da se komunalni djelatnik Saša Kolenko uputi na edukaciju za povjerenika zaštite na radu za komunalno poduzeće „Murkom”.

-Zadužuje se voditeljica odsjeka Dolores Vrtarić za dogovor sa mjesnim odborima Hlapičina, Štrukovec, Križovec za nabavku božićne iluminacije.

-Zadužuje se voditeljica odsjeka Dolores Vrtarić za organizaciju i provođenje proslave Martinja u Gradskom parku dana 10.11.2017.godine (petak) u 17,00 sati.

-Zadužuje se voditeljica odsjeka Dolores Vrtarić za nabavu slikovnica za djecu predškolske dobi i knjiga za učenike od 1. do 8. razreda za Božićno novogodišnje blagdane.

-Obavještavaju se udruge i klubove s područja Grada Mursko Središće koji su korisnici sportske dvorane, da se termini od prošle školske godine 2016/2017. ne mijenjaju, već ostaju isti i za školsku godinu 2017./2018. Grad Mursko Središće ne raspolaže dodatnim slobodnim terminima za korištenje sportske dvorane, te se bilo kakve izmjene termina mogu realizirati samo u dogovoru između korisnika sportske dvorane.

-Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Štefanić Miljenko za pokretanje postupka dobivanja ili kupnje zemljišta u vlasništvu RH kod Ministarstva državne imovine koje bi se prema Prostornom planu koristilo za odlaganje neopasnog građevinskog i biljnog otpada.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće, u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada www.mursko-sredisce.hr, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

GRAD MURSKO SREDIŠĆE

GRADONAČELNIK

KLASA: 021-05/17-01/1993

UR.BROJ: 2109/11-17-01/1-1

Mursko Središće, 11.09.2017.

GRADONAČELNIK:

Dražen Srpak