Remi u Vratišincu – kad bi se brojile stative i šanse Sokol bi uvjerljivo pobijedio jaku Mladost

Pred oko 180 gledatelja odigrao se susret 4. kola 1.međimurske nogometne lige u Vratišincu između NK”Sokola” i NK”Mladosti” iz Svete Marije. Teška utakmica je bila pred Sokolima s obzirom na postignute bodove gostiju iz Svete Marije, no jači tempo od početka utakmice brzo je urodio plodom kada Horvat Alen zabija za vodstvo Sokola u 22. minuti. Bila je to velika greška u obrani Mladosti jer je loptu gostujući igrač skrenuo i prevario svojeg golmana Kanižaj Domagoja.

Trebalo je sada zadržati to vodstvo, pokušavali su Sokoli zabiti još jedan, Vincek Aleksandar pogađa stativu, nešto kasnije u drugom poluvremenu i Mišel Bistrović pogađa stativu, bilo je tu 3-4 “čiste” šanse za pogotkom i malo je falilo do dođe prve pobjede Sokola.

Prijetili su i gosti, Žagar Davor imao je velike obrane koje su mogle dovesti do bržeg izjednačenja Mladosti. Taj obruč dobre obrane Sokola gosti probijaju tek u 60. minuti kada Vlah Martin loptu koja je trebala biti ubačaj, krivo šalje prema šesnaestercu domaćina, nevjerojatnim letom lopta odlazi u gol Žagar Davora koji ostaje prekratak.

Svježi igrači Lipović Goran te Mišel Bistrović ulaskom u igru pojačali su tempo u zadnjim minutama utakmice no neuspješno. Sokoli rezultatom 1:1 protiv jake Mladosti mogu biti zadovoljni, Vratišinec je za sad ostao neosvojena tvrđava, a nadamo se da će tako ostati i dalje.

Pred Sokolima je sada putovanje u Cirkovljan gdje ih čeka momčad sa istim brojem bodova NK”Naprijed”. NK”Mladost”Sveta Marija zaostaje za prvim 2 boda i tražit će pobjedu protiv NK”Hodošana”.

(tekst Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)