Sitnice – Grad daje pomoć za kuću uništenu požarom, sanira autobusno stajalište, predlaže socijalnu pomoć…

Jučer 04. rujna održana je 09. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće. Između ostalih, donijete su odluke koje se tiču Romskog naselja Sitnice i njegovih stanovnika, a mi ih donosimo u nastavku.

Prihvaća se prijedlog Vijeća mjesnog odbora Sitnice te se odobrava Vid Oršošu jednokratna socijalne pomoć u visini od 800,00 kuna za nabavu materijala ili plaćanje građevinskih radova radi pokrivanja troškova sanacije kuće uništene požarom. Isplata pomoći obaviti će se putem plaćanja računa za nabavu građevinskog materijala ili računa za obavljene građevinske radove.  Kontrolu trošenja pomoći obaviti će Odsjek za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove.

Nalaže se Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove  da se autobusno stajalište uz državnu cestu D 209 kraj ulice Sitnice uništeno zbog jakih vjetrova sanira na način da se spriječi daljnja devastacija zbog vremenskih nepogoda.

(foto: arhiva)

Nalaže se Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da se ispitaju slivnici za oborinsku odvodnju u ulici Sitnice te da se utvrdi koji objekti odnosno vlasnici objekata su spojeni na šahtove oborinske odvodnje sa fekalnom kanalizacijom nakon čega će se poduzeti mjere protiv vlasnika takvih ilegalnih priključaka.

Centru za socijalnu skrb prosljeđuje se na postupanje informacija o stanju u kojem živi Kristijan Šarkezi bez minimalnih uvjeta za život radi utvrđivanja prava na socijalnu pomoć bilo koje vrste.

(rt, foto A. Jurak)