Sokoli se još prilagođavaju na 1. MNL – propuštene šanse koštale ih poraza u Macincu

Još jedan poraz Sokola dogodio se u gostovanju u Macincu kod NK”Centrometala”. Sokol je nastavio niz od primljenih 3 gola po svakoj utakmici, a susret u Macincu završio je 3:1. U prvom poluvremenu dobra igra i kod domaćina i gosta.

Poveli su domaćini u 19. minuti, a zabio je Dino Novak nakon ubačaja iz kornera prilikom kojeg je on bio najviši u skoku. U 25. minuti domaćin Centrometal radi prekršaj u blizini šesneasterca, odlična pozicija za ljevicu Munđar Nikole koji šalje jaku loptu preko živog zida u okvir gola i pogađa stativu nakon koje prvi do lopte stiže Šafarić Tomislav i zabija za izjednačenje.

Vođeni pogotkom htjeli su Sokoli zabiti još jedan, imali su prilike, promašivali i u tih 20 minuta sve te propuštene šanse na kraju su ih koštale poraza. Čvrst domaćin uspješno se branio, kontra napadima prijetio, bio strpljiv i u 72. minuti Novak Leon zabija za 2:1, a u 83. minuti nakon jedanaesterca opet je Dino Novak siguran i  postavlja konačni rezultat od 3:1.

Oko 100 gledatelja unatoč hladnom vremenu uživala je u lijepom nogometu, prepunom prilika i akcija. Težak početak sezone je ovo za Sokole, naučeni na pobjede u 2. MNL prilagođavaju se jačoj i kvalitetnijoj ligi, ali nošeni optimizmom dočekuju ostale utakmice vjerujući u sebe i u nastupe sa malo više sreće.

Pred njima je sada kup utakmica protiv drugoligaša NK”Croatie” Orehovica koji se igra u srijedu. Nakon te utakmice za vikend im u goste dolazi ekipa iz Svete Marije NK”Mladost”.

(tekst i foto Antonio Horvat)