Prekrasni i raznoliki crteži na licima posjetitelja Ljeta uz Muru

Cjelodnevni i cjelonoćni sadržaji i programi odvijali su se u subotu 05. kolovoza u centru Murskog Središća, ali i na gradskoj šetnici u sklopu manifestacije Ljeto uz Muru. Tako su se Međimurski konjari tijekom prijepodneva u velikoj povorci s kočijama i konjima dovezli na Trg Braće Radića, na šetnici se odvijao Sajam domaćih proizvoda, Likovna kolonija, igraonica za djecu, poslije podne održala se Murska Alka, a u večernjim satima rock koncert.

Tisuće ljudi prošetalo se tog dana obilazeći sva ta događanja, a kod mnogih od njih primijetili smo prekrasne „tetovaže“ to jest ukrase na licu na kojima su bili razni motivi. Njih su s ponosom nosili i pokazivali oni najmlađi, no bilo je i onih starijih koji su bar jednom u životu htjeli isprobati nešto ovakvo.

O čemu se tu radilo? Naime, ispred lučice na šetnici svoj štand postavila je Udruga umjetničkog stvaralaštva iz Varaždina, a veliki red ispred njega ukazivao je da se tu događa nešto neobično. Tamo je Marija Crnčec strpljivo, precizno i vrlo lijepo ocrtavala lica svih koji su to željeli, a takvih je bilo u izobilju. Najčešće „mušterije“ bila su naravno djeca koja su ove crteže na licu ili privremene „tetovaže“ pokazivala svima i rado se za uspomenu fotografirala, jer nakon nekoliko dana ostati će bez njih.

Ovo je svakako bila još jedna atrakcija ovogodišnjeg Ljeta uz Muru, jedinstvena i veoma uspješna što treba zahvaliti Udrugi umjetničkog stvaralaštva iz Varaždina.

(rt, foto A. Jurak)