Memorijalni rukometni turnir u Vratišincu 19. kolovoza

Najstarija sportska udruga na području općine Vratišinec rukometni klub SOKOL Vratišinec  ne prestaje sa tridesetogodišnjom tradicijom održavanja memorijalnog rukometnog turnira u spomen na svoje prerano preminule članove i igrače. Turnir je kroz svoju povijest nosio ime u spomen na osnivače društva da bi zadnjih desetak godina nosio ime dvojice mladih i talentiranih rukometaša kluba Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša – Bajija koji su prerano preminuli.

Turnir će se održati 19.kolovoza na rukometnom igralištu kod osnovne škole Dr. Vinka Žganca u Vratišincu. Program započinje u 17,20 sati službenim otvorenjem turnira nakon čega će delegacije svih klubova položiti vijence te zapaliti svijeće na grobovima Danijela i Zlatka.

Prva polufinalna utakmica je predviđena u 17,40, druga polufinalna utakmica u 18,30. Prije utakmice za 3. mjesto odigrat će se revijalna utakmica veterana Sokola i Zalaegerszega iz Republike Mađarske. Finale je predviđeno u 21,30 dok je proglašenje pobjednika, najboljih igrača, strijelca, golmana te najmlađeg igrača predviđeno za 22,30.

Na turniru uz domaćina za titulu najboljeg boriti će se prošlogodišnji pobjednik rukometaši RK GOLA iz Gole (koprivničko-križevačka županija), trećeligaš RK NEDELIŠĆE te drugoligaš RK PRELOG.

Domaćin rukometni klub SOKOL Vratišinec poziva sve ljubitelje, simpatizere, mještane Vratišinca i okolice da poprate održavanje memorijalnog rukometnog turnira, a za sve koji dođu domaćin je pripremio pregršt osvježenja, grah te neizostavne vratišinske langoše.

(Andrija Kvakan)