Milena Petković – Zadovoljna mušterija kupila mi je veliku pletenu košaru!

Milenu Petković iz Murskog Središće ne treba posebno predstavljati jer je poznata, omiljena i sveprisutna u gradskom životu. Bivša gradonačelnica, sada umjetnica, književnica i vlasnica obrta u kojem ručno izrađuje razne vrste nakita, a što joj pričinjava veliko zadovoljstvo pa bi mogli reći da je spojila ugodno s korisnim.

Među prvima pojavila se danas jutros na Sajmu domaćih proizvoda te počela puniti svoj štand. Vidno izmučena i umorna od Porcijunkulovog na kojem je provela 6 dana i noći rado je popričala s nama. Zauzeta je od jutra do sutra, kaže, što poslom, što svojim obvezama u udruzi Likovna kolonija iz SV. Martina na Muri, čija je predsjednica. Upravo u nedjelju 06. kolovoza organiziraju još jednu međunarodnu koloniju koja će se održati u okolici Terma Sv. Martin pod njihovim pokroviteljstvom kao i pokroviteljstvom Općine Sv. Martin na Muri. Slikanje počinje u 09,00 sati, a dolazi puno umjetnika iz Hrvatske i Slovenije.

Veli da je zadovoljna poslom, kupci postaju stalne mušterije te se uvijek vraćaju jer su posebno zadovoljni njenim unikatnim nakitom koji je predivno dizajniran i napravljen, što je i normalno ako znamo koliko ljubavi Milena ulaže u svoj posao.

To prepoznaju ljudi pa nam je ispričala jednu zanimljivu zgodu koja joj se dogodila na Porcijunkulovom. Na njezin štand došao je jedan stariji čovjek, prvo joj je rekao da je već kupovao kod nje i da ju je vidio u reportaži koju je o njoj snimila TV Srce. Inzistirao je da joj nešto pokloni i kupi, a da bi mu udovoljila rekla mu je da može i čovjek je skoknuo do obližnjeg prostora gdje su se prodavale domaće rukotvorine te joj kupio i poklonio veliku pletenu košaru.

Ona će joj dobro doći jer ovaj mjesec Milena učestvuje na Renesansnom festivalu u Koprivnici koji se održava od 24. – 27. kolovoza i specifičan je po tome što svi moraju biti odjeveni kao u doba renesanse, ne smiju prodavati ništa od plastike i materijala koji nisu postojali u to vrijeme, a rasvjeta je ona od svijeća. Haljinu je već sašila, a uz nju izvrsno će odgovarati pletena košara koju je dobila od svog obožavatelja.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)