Podturen izvukao bod protiv Bratstva debelo u sudačkoj nadoknadi

Nakon što je Mladost iz Palinovca odustala od natjecanja, jučer u srijedu 26. srpnja odigran je u Podturnu prvi kvalifikacijski susret za popunu Prve međimurske lige. Pred više od 300 gledatelja Podturen i Bratstvo odigrali su neriješeno 2:2.

01

01a

U prvom poluvremenu oprezna igra i taktičko nadmudrivanje trenera domaćih Bujanića i gostiju Posavca. Domaćin Podturen pokušao je većim posjedom lopte i kontinuiranim napadima otključati bravu gostujućeg vratara Perčića, dok su se gosti iz Jurovca zatvorili i kontrama pokušavali ugroziti gol domaćeg Kolara.

03

Zamalo je to uspjelo Podturnu već u 6. minuti kad se Golubić našao sam ispred Perčića, ali je bio neprecizan. U 39. minuti prvo iz kontre prijeti Bratstvo preko Zubčića koji pogađa domaćeg vratara, a nedugo zatim u slijedećem napadu Podturen prijeti. Nakon lijepog dodavanja Petaka u šesnaestercu gostiju neprecizan je Drvoderić i na odmor se odlazi bez golova.

04

U drugom dijelu ista priča, Bratstvo koje ima nešto iskusniju ekipu u odnosu na mladiće iz Podturna, čvrstom obranom prisililo je suca Kolarića da im podijeli šest žutih kartona  zbog neopreznih starteva. I kao što biva u nogometu kad jedna ekipa ne iskoristi šanse, druga to kažnjava. U 72. minuti nakon ubačaja Luke Jambrovića iz slobodnog udarca iskosa, Goričanec pogađa glavom za 0:1.

05

Podturen i dalje pritišće i konačno uspijeva zabiti gol. u 78. minuti nakon lijepog prodora po desnoj strani Petak pronalazi agilnog Golubića koji loptu posprema u suprotni kut. Podturen osokoljen izjednačenjem sve karte baca u napad, ali Bratstvo ponovo dolazi u vodstvo. U 85. minuti u kontri lopta dolazi do odličnog Zubčića koji upošljava Goričanca , a ovaj povratnom loptom Biškupa koji zabija za 1:2.

06

I kad se očekivalo da će Bratstvo otići na uzvrat s punim plijenom, duboko u sudačkoj nadoknadi nakon kornera Žganec s pet metara glavom poravnava na 2:2.

Uzvratni susret koji se igra u nedjelju u Jurovcu s početkom u 17,30 sati biti će svakako neizvjestan unatoč dobrom rezultatu Bratstva. Iskusno Bratstvo pred svojim navijačima sada je u ulozi favorita, a Podturen će se morati jako pomučiti ako želi pobijediti.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)

07