SA 6 „DRŽAVNIH“ MEDALJA SREDIŠĆANSKE MAŽORETKONJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Mažoretkinje Murskog Središća sa državnog prvenstva u mažoret plesu iz Koprivnice vretile se sa 6 medalja i plasmanom na europsko natjevanje

Proteklog vikenda u Koprivnici se  održalo se 21. državno prvenstvo u mažoret plesu.

Na istom je sudjelovalo  23 tima  iz cijele Hrvatske sa oko 700-tinjak svojih mažoretkinja i mažoreta. 52-ije mažoretkinje Murskog Središća  u dobnoj skupini minime mlađe, mlađi juniori  i juniori svoj trud i rad prikazalo  je  u 8 različitih koreografija  u raznim dobnim skupinama i  kategorijama.

07

Tako su  najmlađe plesale tradicionalni mažoret ples,grupu pom poni-mlađi ,grupu-zastave ,marširajuće grupe mlađi juniori i juniori te solo sa rekvizitima najmlađi Eva Varga,kadet Taša Goričanec i duet s rekvizitima  kadeti Rahela Novinić i Nera Hranilović.

Za ovakve rezultate generacije mažoretkinja u Murskom Središću rade godinama,a posljednjih 6 mjeseci puno truda, rada i odricanja za ove koreografije  uloženo je  od strane  trenera Lare Podgorelec , Lucije Mutvar Bedić i Patricije Jambrošić  te svih djevojčica i djevojaka ..

06

Tako su ove godine osvojene:

ZLATO-juniori-MARŠIRAJUĆA GRUPA

ZLATO-juniori-GRUPA ZASTAVE

SREBRO-mlađi juniori-MARŠIRAJUĆA GRUPA

SREBRO-minime mlađe-TRADICIONALNI MAŽORET PLES

BRONCA-mlađi -GRUPA POMPONI

BRONCA-solo s rekvizitima-EVA  VARGA te samim time plasman na Europsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u blizini Amsterdama.

Duet s rekvizitima kadeti Nera Hranilović i Rahela Novinić plasirale su se na 9 mjesto,a

solo s rekvizitima kadet-Taša Goričanec plasirala se na 8 mjesto.

Za grupu minima mlađih ovo je bilo prvo državno prvenstvo i bile su pravo iznenađenje istog,ostale djevojke imaju iskustva sa natjecanjima i sve one sugestije sudaca i stručnih osoba s prijašnjih prvenstva pokušale smo ispraviti,poboljšati  te smo tako došle do postignutih rezultata.

U grupi MINIME MLAĐE plesale su:

 

Iva Tuksar,Jana Hren,Sara Vugrinec,Nadin Đura,Lena Hrženjak,Ena Peras,Lana Trstenjak,Eva Turk,Sara Novak,Katja Pokrivač,Marija Hatlek,Lorena Kovačić,Karla Žganec,Anja Medved,Gloria Šardi,Laura Hranilović,Ema Bogdan,Lea Kolar,Gita Podgorelec i Ema Brodar.

U grupi MLAĐI JUNIORI plesale su:

Ema Sobočan,Nika Drk,Roberta Radiković,Iva Horvat,Saša Matić,Pavla Nađ,Karla Hren,Sara Bogdan,Franka Kodba,Eva Varga,Arijana Srpak,Laura Kukovec,Alma Vuglač,Sara Debelec i Lana Žganec

U grupi  JUNIORI plesale su:

Taša Goričanec,Nera Hranilović,Rahela Novinić,Mia Sobočan,Anja Jambrešić,Karla Vršić,Maša Varga,,Veronika Kontrec,Megi Kutnjak,Kristina Škvorc,Marija Lisjak,Marija Bogdan,Patricija Jambrošić ,Nensi Tomašić i Ana Slamek.

01

Odlazak na ovo državno prvenstvo bilo je jedno veliko plesno i natjecateljsko iskustvo, velika motivacija za daljnji rad,ali i prekrasno druženje ispunjeno navijanjem za sve sudionike,smijehom i radosti što uopće imamo priliku prisustvovati na ovakvom velikom događaju i predstaviti kraj iz kojeg dolazimo.Osmjeh na licima djevojčica neprocjenjiva slika,kao i njihovo zadovoljstvo. Sve ovo nebi uspjeli bez truda,motivacije,velikih odricanja,dolazaka na treninge te veliku potporu roditelja, zajednice i sponzora koji podupiru rad i napredak Udruge.

(tekst i foto Lara Šimić)

02

03

04