VATRENI GRADSKI DERBI U HLAPIČINI

Gradski derbi između Mure i Plavih  donio je puno uzbuđenja, čak pet golov , 3 crvena kartona, 8 žutih (3 Mura, 5 Plavi) i ono što je i dovelo do te nervoze, izrazito loše suđenje glavnog suca Kukovca. Toliko krivih procjena kod prekršaja, dozvoljavanje psovanja na igralištu i od jedne i od druge strane da bi strogo kaznio samo jedno, ono kapetana gostiju Nerera i  na kraju utakmice još dva  zbog međusobnog udaranja. Tako da se igra zamalo izrodila u nešto puno gore. Srećom sami igrači ipak su se na kraju znali suzdržati i prijateljski napustiti teren.

01

Plavi su odlično krenuli u utakmicu i već u prvoj minuti  imali idealnu prigodu, ali je lopta završila  na vratnici umjesto u golu domaćina. Bolja igra gostiju donijela im je i zasluženo vodstvo , kad nakon odličnog prodora i proigravanja Kovača, Antoković pogađa  mrežu domaćina i dovodi Plave u vodstvo od 0:1 u 26.minuti. I nakon toga Plavi su opasnija ekipa , Mura pokušava no ne polazi im baš mnogo toga , iako Saša Varga , po nama najbolji igrač utakmice pokušava sve kako bi povezao redove domaćina.

02

I tada u 36. minuti kapetan gostiju Nerer nezadovoljan jednom odlukom suca ne reagira baš kapetanski i nakon psovanja suca dobiva crveni karton ( u zapisniku stoji  „idi u P.M.“), a vi si prevedite. Bez obzira na igrača manje Plavi su  uspjeli završiti prvi dio sa zasluženim vodstvom od 0:1.

 

I u drugi dio Plavi ulaze bolje i u 56. minuti povećavaju vodstvo na 0:2 nakon dosuđenog  kaznenog udarca kada lopta pogađa nekog od domaćih igrača u ruku. Sudac Kukovec pokazuje da je ruka bila podignuta visoko  s čime se ne slažu domaćini no normalno njegova je zadnja.

03

Zadravec izvodi udarac sa 11metara, Lajtman brani , ali iz drugog pokušaja  šalje loptu u mrežu i dovodi Plave u vodstvo od 0:2. Bez obzira bio kazneni udarac ili ne moramo istaknuti da je vodstvo od 0:2 bilo sasvim zasluženo.

Taj drugi zgoditak gostiju kao da je konačno probudio domaćina. Koji počinju igrati poduzetnije i sve više ugrožavaju gol gostiju, kod kojih se sve više osjeća nedostatak jednog igrača. U 61. minuti  Telebuh lijepim udarcem sa vrha  kaznenog prostora smanjuje rezultat na 1:2. Plavima sve više nedostaje snage,što je razumljivi i sve više su okrenuti suđenju glavnog suca, a domaćini to koriste i sve opasniji su pred vratima Pokrivača.

04

  1. 77. je minuta i Lebar ostaje sam na drugoj vratnici i poravnava rezultat na 2:2.Nije dugo trebalo čekati i na vodstvo domaćina kada Bogdan u 83.minuti postiže odlučujući zgoditak za konačnu pobjedu domaćina od 3:2.

 

Do kraja utakmice gledali smo jako puno nervoze na terenu  sa obje strane da bi u posljednjoj minuti  došlo do velike gužve i međusobnog udaranja igrača te je sudac Kukovec podijelio crvene kartone domaćem igraču Rukljaču i gostujućem Vidri.

05

 

Tako domaćin dolazi do pobjede u utakmici dva ravnopravna protivnika, koju je vjerojatno odlučio rano dobiveni crveni karton Nerera. Vjerujemo da se sudac Kukovec držao takvog kriterija cijelu utakmicu bilo bi ih još na obje strane.

Ovako Mura nakon preokreta dolazi do tri boda, a Plavi će svoj e morati potražiti već idući vikend  doma na Pocurkama.

08

  MURA-PLAVI   3:2  (0:1)

2.ML  Skupina „B“    SRC „Radovan Oletić Ratko“  Hlapičina  09.04.2017.god. 20.kolo

 

Suci:Jadran Kukovec,Vlado Blažić,Stjepan Novak delegat:Antun Mesarić

Strijelci: 0:1 26.min.Antoković  0:2 54. Zadravec 1:2 61.Telebuh 2:2 77.Lebar 3:2 83.Bogdan

Gledatelja : 170

07

MURA: Lajtman,Jurović,Čurin(60.Haček),Stojko,Varga(90.Frbežar),Bogdan,Perčić,Telebuh,Srša(53.Rukljač),

Lebar,Bistrović(46.Podvez) pričuve:Rukljač, Podvez,Haček,Frbežar,Vršić trener: Ivan Zobec

10

PLAVI: Pokrivač,Erdelja,Zamuda(63.Tuksar),Povodja(87.Novak),Nerer,Škvorc,Kovač(70.Mesarić),

Antoković(80.Srnec),Zadrvec,Lisjak,Drk pričuve: Tuksar,Srnec,Vidra, Mesarić,Novak trener Bruno Mesarić

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

09

11