OČAJNA IZVEDBA BEZ ŽELJE ZA POBJEDOM REZULTIRALA PORAZOM RUDARA

Rudar je u 20.kolu bio gost kod Slobode iz Slakovca. Vraća se kući bez bodova i to moramo reći zasluženo, ali ne zbog dobre igre domaćina , nego zbog svoje očajne izvedbe. Ne znamo u čemu je problem kod igrača Rudara jer prema onom što smo vidjeli u Slakovcu, dobivate dojam, što  potvrđuje i velika većina navijača s kojima smo razgovarali, da kod njih kao da jednostavno ne postoji želja za pobjedom. Jer do  pobjede se može doći krajnjim zalaganjem cijele ekipe. No toga u Slakovcu nismo vidjeli. Bilo je previše  samoinicijativnih akcija, bez kolektivne igre u kojoj pojedinci  jednostavno nisu spremni na suradnju sa drugim članovima ekipe. Sigurno je jedno da Rudarovci nogomet nisu zaboravili igrati jer ekipa je sastavljena od stvarno dobrih pojedinaca i svoju kvalitetu pokazuje u zadnjih par sezona. Ne može biti opravdanje odsustvo trojice prvotimaca, a možda je i rješenje da neki sjednu na klupu pored trenera i da razmisle o svojoj igri i o odnosu prema klubu koji im je puno toga dao i daje. Čuli smo u zadnje vrijeme da i trener ima primjedbe na odnos igrača prema treningu, a onda i tu treba tražiti jedan dio problema. Nije dovoljno doći na trening , već ga treba i maksimalno odraditi.

Izgubio je Rudar od nikad slabije ekipe Slobode koju pratimo već unazad  nekoliko godina, no zaslužili su pobjedu jer su je više željeli.

Rudar je u cijeloj utakmici imao dvije zaista lijepe prigode no nije ih iskoristio. U svakom poluvremenu po jednu. Prvo je u 30.minuti nakon prve i nama se čini jedine prave akcije Rudara u prvom poluvremenu Vurušić ima lijepu prigodu kada je neometan sa nekih desetak metara malo iz kosa  pucao pored vratiju. Vrijedno je još spomenuti slobodan udarac Vurušića no to je dosta lako obranio domaći vratar Apostolovski izbijajući loptu u polje.

U 37.minuti domaći dolaze u vodstvo od 1:0 preko Dražena Peteka. Mogli bismo reći dosta slučajan gol nakon smušene intervencije obrana Rudara.

U drugom dijelu Rudar ima veći posjed lopte, laganu inicijativu, ali sve je to bilo jalovo bez neke posebne opasnosti po gol domaćina. Jedinu pravu priliku u 70.minuti utakmice imao je Marko Šoltić nakon dobrog centaršuta Horvata, no njegov udarac glavom odlazi preko gola. Domaćin se u drugom dijelu držao devize da cilj opravdava sredstvo te su loptu nasumce izbijali izvan igrališta te su i na taj način zadržavajući vrijeme pokazali koliko imaju želje za pobjedom.

Očito da je Rudar u krizi i čini nam se da bi svi zajedno trebali sjesti i porazgovarati počevši od vodstva kluba, igrača,trenera jer  na redu je teško gostovanje kod Sloge u Čakovcu, pa dolazi Nedelišće itd…Dosta  teški niz utakmica.

Svakako niz utakmica koje mogu ekipu vratiti na pozicije starih dobrih igara ili nastaviti s još lošijim igrama. U svakom slučaju nešto se mora poduzeti.

   SLOBODA –  RUDAR   1:0  (1:0)

MŽNL ČK-VŽ    Igralište Sloboda Slakovec     01.04.2017.godine      20.kolo

 

SUCI:   Dario Srnec ,Ivica Felker, Ivica Horvat      delegat:Vladimir Vugrinec

Strijelci: 1:0 37.min. Dražen Petek

Gledatelja: 200

SLOBODA/S/:Apostolovski,Novak,Tkalec,Begović,Kukovec,Katanec,Srnec,Posavec,

Šenji,Petek(88.V.Tkalec)

pričuve :Posavec,Mesarić,Hergotić,Tkalec,Cirkvenčić,Tkalčec trener: Stjepan Petek

RUDAR:Rajf,Den.Levačić,Šardi(80.Čalopa),Vuri,Vurušić,DanLevačić,Novak(46.Goričanec),N.Šoltić,Radiković,Horvat,M.Šoltić  pričuve:Knežević,Goričanec,D.Novak,Čalopa,Stojko/pv/trener:Nikola Goričanec

 

(tekst i foto Z. Rihtarec)

01