Aktivnosti Udruge udomitelja djece Međimurja: Izlet u Nacionalni park Plitvička jezera i Pomoć u učenju

Sunčani jesenski dan Udruga udomitelja djece Međimurje iskoristila je za jednodnevni izlet u Nacionalni park Plitvička jezera.

Iznimna prirodna ljepota impresionirala je djecu i udomitelje zbog čega su se mnogi pitali je li moguće da postoje tako predivni slapove, kaskadno poredana jezera te bogata vegetacija koja je vidljiva na svakom koraku. Svi smo bili u čudu bistroj vodi i ribama koje su slobodno plivale.

Vožnja brodićem bila je poseban doživljaj djeci jer neki od njih su prvi puta imali prilike ploviti jezerom. Nakon 4 sata hodanja i uživanja u prirodnim ljepotama, uputili smo se kućama.

Pomoć u učenju

U mjesecu listopadu Udruga udomitelja djece Međimurja svakodnevno je provodila aktivnost “Pomoć u učenju” za udomljenu djecu i djecu iz lokalne zajednice. Aktivnost se primarno odvijala u novim prostorijama Udruge koje je ustupio grad Mursko Središće, a manji dio u Osnovnoj školi Mursko Središće.

Uključeno je 23 djece, koja dolaze prije ili poslije nastave.

Uz “Pomoć u učenju”, voditeljica na projektu s udomljenom djecom odradila je nekoliko kreativno-edukacijskih radionica, gdje su djeca pokazala svoje talente. Na radionicama smo otkrili da  među njima ima talentirane i nadarene djece te će se njih poticati da to što vole probaju čim više raditi.

Ovaj program „Osnaženi udomitelji, uspješnija djeca“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. „ Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge udomitelja djece Međimurja i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.”

Vesna Horvat, UUDM