Kamp tehničke kulture nastavljen u Metalskoj jezgri i Parku znanosti

Nastavljajući s provođenjem programa Kampa tehničke kulture, „Učenje tehnike kroz igru 2024.“, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije je u subotu, 19. listopada za svoje polaznike organiziralo obilazak – radionicu u „Metalskoj jezgri“ i „Parku znanosti“ u prostoru bivše vojarne u Čakovcu.

Učenike i zainteresirane roditelje, djedove i bake, Zoran Kadežabek, stručnjak za razvoj tehnologija u Metalskoj jezgri, proveo je kroz odjele s najsuvremenijim laboratorijima za istraživanje i razvoj u kojima se primjenjuju nove tehnologije. Kroz predavanje i demonstracije u laboratorijima i radionicama prikazan je put od ideje (potrebe) do gotovog proizvoda.

Po izlasku iz Metalske jezgre program kampa je nastavljen u Parku znanosti. Tu je Maja Golubić, stručnjakinja u Razvojnoj agenciji REDEA prisutne upoznala s funkcioniranjem  inovativnih i interaktivnih igrala (glazbena ograda, zvučna zrcala, crtić-vrtić, prugasto ogledalo, tekući Pitagora, živi dimnjak …) i na taj način im približila prirodne zakonitosti, ali i samo STEM područje.

Polasci grupa su bili u 9, 10 i 11 sati. Grupe su vodili članovi Društva: Franjo Jambrović, Danijel Labaš,  Zvonko Ljubić, Željko Medved, Radovan Petković i Goran Pleh.

Voditeljica Kampa je Jelena Tuksar, predsjednica Društva.

Željko Medved