Košarkaši Međimurja uspješni na gostovanju u Virovitici

Uvjerljivu i važnu pobjedu košarkaši Međimurja zabilježili su u 2. kolu 2. ML Sjever. Na gostovanju u Virovitici svladali su domaću Virku 68-90 (13:16, 16:25, 18:24, 21:25).

Bila je to slična utakmica kao i u 1. kolu na domaćem parketu protiv Grafičara, ali ovaj put je naš drugoligaš na vrijeme prelomio utakmicu, otišao na više od 20 koševa razlike i domaćin je ostao bez ikakve prilike da se vrati u meč.

Međimurje je dominiralo od sredine prve četvrtine sve do samog kraja, tako da su sve dionice utakmice pripale našoj momčadi.

Iako nismo odigrali utakmicu u kompletnom sastavu jer je zbog bolesti nedostajao dokapetan Vedran Gašparić, svi koji su zaigrali protiv Virke dali su svoj doprinos pobjedi. Priliku je dobilo svih 10 igrača koji su bili u rosteru za ovu utakmicu.

Nezaustavljiv za domaću obranu bio je Šarić koji je ujedno bio najbolji strijelac utakmice s 29 poena. Odmah uz bok njega bio je Palić s 22 koša koji je zajedno s Hrenom (10 koševa) uspješno dirigirao igrom. Kapetan Mislav Kranjčec donosio je sigurnost i ravnotežu tijekom cijele utakmice, a pod košem su odlično odigrali mladi Zaspan i Balent koji su bili i efikasni s 14, odnosno 9 postignutih poena.

Sve bolje se u igru uklapa i visoki centar Pongrac koji se vraća nakon četiri godine stanke zbog fakultetskih obveza, ali treba mu još više mirnoće i samopouzdanja u napadu, što će doći s „praksom“, samo treba strpljenja. Karamatić još uvijek hvata korak nakon dolaska u naš sastav, a svoje role su korektno, prema uputama trenera odradili Zember i Maček.

Uglavnom, bila je to utakmica u kojoj je Međimurje odigralo koncentrirano u obrani i napadu od prve do zadnje minute i pokazalo da u dvoboju dva mlada sastava ima bolje adute kad je u pitanju osvajanje bodova u ovoj ligi.

Međimurje je u Virovitici igralo u sastavu: Šarić 29 (1×3), Hren 10, M. Kranjčec (cap.) 6, Palić 22 (1×3), Zaspan 14, Balent 9, Maček -, Pongrac -, Karamatić – i Zember -. Trener: S. Novak.

Međimurje je ovu utakmicu odigralo u novim i posebno dizajniranim dresovima za gostovanje, a nabavljena je i nova garnitura za domaće utakmice, koja će svoju promociju imati u srijedu protiv Radnika u finalu Kupa regije sjever, a sve u prepoznatljivim klupskim bojama.

Iz kluba zahvaljuju tvrtkama Notus d.o.o., zastupniku Blukidsa i Briljantu – očnoj poliklinici koji su pokrili financijsku konstrukciju nabavke ovih kvalitetnih dresova koje je isporučio Fotex Nedeljanec.

okvir
U srijedu Finale kupa regije Sjever Međimurje-Radnik

Nakon dva protivnika za koje se znalo da Međimurje može do bodova, sada slijedi „dvostruki program“ u kupu i prvenstvu s prvim favoritom 2. ML Sjever Radnikom iz Križevaca.

Najprije već ove srijede 23. listopada slijedi Finale kupa Krešimir Ćosić regije Sjever između Međimurja i Radnika iz Križevci. Utakmica se igra s početkom u 19 sati u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec.

Raspored je tako htio da će Međimurje i Radnik odigrati odmah nakon toga u subotu 26. listopada odigrati i utakmicu 3. kola 2. ML Sjever.

Ova utakmica ujedno će nakon dužeg vremena obilježiti i povratak Međimurja u sportsku dvoranu 2. OŠ Čakovec koja je inače i najpodesnija za odigravanja košarkaških seniorskih utakmica.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati.

KK Međimurje