ŽNK Međimurje organizirao FESTIVAL NOGOMETA i nogometno natjecanje djevojčica osnovnih škola

ŽNK Međimurje je u sklopu Erasmus + Projekta „School-parents-football club relationship“ organizirao  od 18. do 20 listopada 2024 školsko nogometnog natjecanja za djevojčice i festivala nogometa.

U subotu 19.10.2024.  u dvorani I. Osnovne škole Čakovec održalo se natjecanje osnovih škola. Na natjecanju je sudjelovalo pet osnovnih škola ( I OŠ Čakovec, II OŠ Čakovec, OŠ Prelog, OŠ Orehovica, OŠ M.Subotica) i ekipa ŽNK Međimurje. U svih pet osnovnih škola djevojčice su sa svojim voditeljima aktivno trenirale nogomet 4 mjeseca. Nakon nogometnih treninga nogometne vještine prezentirale su  na školskom nogometnom natjecanju. Na školskom natjecanju sudjelovalo više od 60 djevojčica koje je sa tribina bodrio veliki broj njihovih roditelja.

Rezultat je ovog puta bio u drugom planu a sve ekipe su zasluženo primile pehare.

U nedjelju 20.10.2024. se na stadionu SRC Mladost Čakovec održao FESTIVAL NOGOMETA. Na festivalu nogometa su sudjelovale igračice mlađih kategorija ŽNK Međimurje Čakovec sa svojim roditeljima te djevojčice iz osnovnih škola također sa svojim roditeljima. Sve djevojčice i njihovi roditelji su zajedno vježbali i igrali nogomet te su se dobro proveli i zabavili. Veseli nas što se na ovom festivalu nogometa uključio zaista veliki broj roditelja u vježbanje i igranje nogometa zajedno sa svojom djecom. Festival nogometa je u potpunosti uspio i ispunio sva naša očekivanja, oko 150 sudionika (djevojčice, djeca i roditelji) je vježbajući nogomet provelo zajedno aktivno nedjeljno prijepodne.

Osnovni cilj ovog projekta „Suradnja Osnovne škole-Roditelji-Klub“  je povečati broj djevojčica koje če se uključiti u nogometne aktivnosti. Uključivanje roditelja koji će poticati i educirati svoju djecu o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima te ih usmjeravati u sportske nogometne aktivnosti i dolaziti ih podržati na nogometnim utakmicama.

Usporedno se provodi promocija i popularizacija ženskog nogometa kao i isticanje da nogomet nije samo muški sport.

Sretni smo što su na Festivalu nogometa i školskom natjecanju sudjelovali i naši partneri iz Rumunjske i Mađarske.

ASC Dream Team iz Bukurešta, Rumunjska  i  PMFC Pesch iz Pečuha, Mađarska

Nadamo se da smo kroz ove aktivnosti djevojčicama i njihovim roditeljima ponuditi lijepe i nezaboravne trenutke te potaknuli veliki broj novih djevojčica da se uključe na nogometne treninge i nogometne utakmice.

Hrvoje Goričanec, Direktor ŽNK Međimurje