Održana Kestenijada Dječjeg vrtića „Selnički zvončići“

U srijedu 9. listopada 2024. godine na dvorištu Dječjeg vrtića „Selnički zvončići“ održalo se druženje roditelja, djece i djelatnika dječjeg vrtića „Selnički zvončići“. Sve nas je okupila, dobro nam poznata, „Kestenijada“ na kojoj smo djeci i roditeljima, uz aktivnost pečenja kestena, ponudili četiri različita kutića vezana uz tradiciju i aktivnosti u jesen.

U kutiću izrade strašila i lutaka od čarapa ili prirodnina djeca su, uz pomoć roditelja i odgojiteljica, izradila svoju jesensku lutku koja krasi ulaz našeg vrtića. Od ponuđenih prirodnina i rasparenih čarapa izrađivale su se jesenske lutke, životinje ili vile.

U kutiću izrade jabučnice djeca su, uz pomoć roditelja i odgojiteljica, gulila, ribala i začinjavala jabuke te ih stavljala u malu prešu. Djeca su marljivo vrtjela polugice i strpljivo čekala jabučnicu koju su s užitkom popila.

U kutiću čišćenja bundeva bile su ponuđene bundeve iz kojih je trebalo „zbirati koščice“. Djeca su s roditeljima i odgojiteljicama očistila bundeve, izdvojila koštice i stavila ih na pladnjeve sušiti, kako bi ih, nakon što se osuše, mogla degustirati.

U kutiću runjenja kukuruza djeci i roditeljima je ponuđena aktivnost runjenja kukuruza na, tradicionalni, drveni ružđar. Djeca su imala priliku isprobati kako se to nekad radilo i pritom su se dobro zabavila.

Djeca su s roditeljima obilazila ponuđene kutiće aktivnosti i zadržavala se u njima prema vlastitim interesima, a obitelji su svoj dolazak mogle obilježiti fotografijom u pripremljenom kutiću za fotografiranje.

Zahvaljujemo svima koji su na bio koji način sudjelovali i pomogli u pripremi i prikupljanju materijala za ovu manifestaciju.

Tim Dječjeg vrtića „Selnički zvončići“