3. NL SJEVER Rudaru minimalna pobjeda u Virovitici i povratak na pobjedničke staze

VIROVITICA – RUDAR 0:1(0:0)
Nakon tri mršava kola u kojima su osvojena samo dva boda Rudar iz Murskog Središća u 8. kolu gostovao je kod Virovitice i nakon teške i grčevite utakmice pobijedio s 0:1 i osvojio nova tri boda s kojima se trenutno nakon nepotpuno odigranog 8. kola nalazi na četvrtom mjestu s 17 bodova.


Jedini zgoditak na utakmici postigao je Petar Ratajec u 73. minuti utakmice nakon dobro izvedenog ubačaja iz kuta Radikovića i prebacivanja lopte na drugu stativu od strane K. Nedeljka gdje je mirno glavom Ratajec posprema u mrežu.


Recimo da je toj akciji prethodila kako se to veli „mrtva šansa“ K. Nedeljka čiji udarac domaći vratar izbacuje u korner, no ipak je bolja igra Rudara odmah zatim nagrađena zgoditkom.
Petar Ratajec mogao se upisati u strijelce već u 63. Minuti kada sam izlazi pred domaćeg vratara Klavera no njegov udarac ovaj zaustavlja.
Imao je nakon toga Rudar još dvije izglednije prigode no one nisu realizirane, a najbolju domaćin ne realizira u 85. minuti kada udarac domaćeg vratara odlično brani Niko Kodba.
Već ste primijetili da su šanse Rudara stvorene u drugom dijelu kada je Rudar igrao puno bolji nogomet nego u prvom dijelu.
Imao je u prvom dijelu utakmice isto nekoliko poluprigoda prvo u 5. minuti bilježimo udarac Vinka pa u 26.minuti dobar slobodan udarac Radikovića odlazi iznad gola, te još jedan njegov udarac kraj gola i na kraju šansa za Rudar nakon udarca iz ugla u 42. minuti u šansi se nalaze Ratajec i P. Nedeljko no oba promašuju loptu glavom.
Bilo je to uglavnom sve što se današnje utakmice tiče i potrebno je istaknuti da je Rudar apsolutno zasluženo došao do pobjede koja je po nama morala biti izražena i većim rezultatom.
Na kraju ovog kratkog izvještaja svakako moramo istaknuti da je najslabiji učesnik ovog dvoboja bio sudac Mario Bruneciz Koprivnice koji očito nije imao svoj dan.


Ovom pobjedom Rudar je sebi otvorio lijepu prigodu za još bolji plasman na ljestvici u narednim kolima pošto je sada dva kola za redom domaćin i to ekipama Koprivnice i Podravine.
(tekst i foto: zr)