Domagoj Vuk državni viceprvak u oranju u kategoriji plugova premetnjaka

Loborčan Domagoj Vuk, otkako je prije dvije godine na nagovor prijatelja krenuo na natjecanja orača, niže samo uspjehe. Naime, na jubilarnom 20. Državnom natjecanju u oranju održanom u nedjelju 29. rujna u Velikoj Gorici, Domagoj je po drugi puta zaredom osvojio odlično drugo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka.

Nastavak je to uspjeha na Županijskom natjecanju orača Krapinsko-zagorske županije gdje je drugu godinu zaredom osvojio prvo mjesto.

Uspjeh je utoliko veći što se Domagoj ovim sportom bavi svega dvije godine te mu je ovo bilo tek drugo državno prvenstvo. Iako je veliki uspjeh biti državni viceprvak, Domagoj ne krije malo razočaranje što mu je pobjeglo prvo mjesto, iako je istaknuo kako je prvo mjesto otišlo u zaslužene ruke.

– Na početku natjecanja je bilo dosta kiše i bilo je dosta stresno. Osvojio sam drugo mjesto, opet. Zadovoljan i jesam i nisam,, no kolega je zaslužio prvo mjesto. Prošle godine se drugo mjesto jako slavilo, ove godine tako-tako – govori nam Domagoj.

Iako postoji malo razočarenje, navodi kako je veliki uspjeh biti drugi u državi.

– Mnogi orači oru već deset godina pa na državnom prvenstvu nisu još ništa osvojili. Ja se mogu pohvaliti da sam odmah iz prva dva pokušaja nešto osvojio. Ipak, biti drugi u državi dva puta zaredom nije mala stvar – poručio je Domagoj.

Ujedno je zahvalio i svojem treneru Tomislavu Kuhariću, višestrukom državnom prvaku bez kojeg ne bi ni bilo ovih uspjeha, kao i Općini Lobor na financijskoj potpori za odlazak na državno prvenstvo.

Njegovi uspjesi na županijskoj i državnoj razini izazivaju ponos kod mještana, pa tako i načelnice Općine Lobor i saborske zastupnice Ljubice Jembrih.

– Od srca čestitam Domagoju na još jednom iznimnom uspjehu kojega si je svakako zaslužio. Biti državni viceprvak nije mala stvar, a on je to ostvario sada već po drugi puta i to zaredom. Vjerujem da je ponosan na svoj rezultat, kao što smo ponosni i svi mi u općini, i njegova obitelj i trener. Želim mu sve najbolje u budućnosti i mnogo uspjeha, a kako je krenuo, ne sumnjam da će uskoro biti i državni prvak – kazala je načelnica Jembrih.

Općina Lobor