Jedina međimurska farma koja uzgaja Salers govedo

U pitomom selu Leskovec, okruženom zelenilom i plodnim zemljištem, obitelj Grubić s ponosom uzgaja Salers goveda koja pasu na bujnim livadama stvarajući slikoviti prizor koji oduzima dah. Zlatko i njegova supruga Danijela vode ovo gospodarstvo podupirući se u svakodnevnom radu i brizi za životinje.

Zlatkova priča ispunjena je ljubavlju prema prirodi i životinjama koja se očituje kroz njegovu predanost obiteljskom gospodarstvu. Ljubav prema poljoprivredi započela je još u djetinjstvu. Odrastajući među životinjama, Zlatko je od malih nogu stjecao znanje i iskustvo dijeleći gospodarstvo s roditeljima. Godine 2013. ostvario je svoj san otvaranjem obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Iako je do nedavno imao 100 grla Holstein goveda, odlučio je smanjiti taj broj i preusmjeriti se na uzgoj Salers goveda, čime je postao jedinstven u Međimurskoj županiji. Trenutno se ponosi s 28 grla Salersa. Kralj stada je Zlatkov miljenik bik Haki koji ponosno predvodi stado na 8 hektara ograđenog zemljišta koje je savršeno za ispašu. Krave ove pasmine zahtijevaju samo ispašu i sijeno što olakšava rad na gospodarstvu. Polovicom sljedeće godine Zlatko planira uvesti sustav „krava-tele“ što će mu omogućiti još efikasniji uzgoj. Osim brige o kravama, Zlatko je sretan i kada provodi vrijeme sa svojim terijerima, Nerom i Bobijem, koji su mu pravi suputnici u svakodnevnim aktivnostima.

Njegova strast prema životinjama, prirodi i obiteljskom radu oblikuje svaki dan na gospodarstvu, stvarajući harmoničnu atmosferu koja je izvor sreće za sve članove obitelji. Njegove kćeri Ivona i Gloria također su važan dio njegovog života. Dok Ivona radi u inozemstvu, Gloria se zaposlila u Štrigovi, ali njihova povezanost i ljubav prema obitelji ostaju snažni unatoč udaljenosti.

Zlatkov život i rad na farmi ispunjeni su izazovima, ali i neizmjernim zadovoljstvom. Danas, okružen obitelji i prijateljima, Zlatko slavi svoj 50. rođendan. Zlatko, želimo ti sretan rođendan i neka ti sljedeće godine donesu još više radosti i uspjeha u svim tvojim poduhvatima!

TERCA ART