Centar dr. Rudolfa Steinera: Edukacija i radionica – izrada biodinamičkih preparata

U organizaciji ustanove Centar dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja EU Organic Day-a i Dana biodinamike – jesen 2024., održat će se Radionica izrade biodinamičkih preparata koja pruža jedinstvenu priliku za stjecanje praktičnih znanja i vještina u području biodinamičke agrikulture. Ova radionica pruža sudionicima priliku da se upoznaju s metodama održive agrikulture, usmjerenim na očuvanje prirodne ravnoteže tla i biljaka.

Radionica će se održati 5. listopada 2024. godine, s početkom u 14 sati, na lokaciji Holiday Home Lina (Pleškovec 154a), a namijenjena je svima koji su zainteresirani za biodinamičku poljoprivrednu praksu.

Posebno zanimljiv dio radionice bit će zakapanje preparata 500, poznatog i kao “gnoj iz roga”, koji se smatra temeljnim biodinamičkim pripravkom. Preparat 500 ima ključnu ulogu u poboljšanju strukture tla jer potiče stvaranje snažnijeg korijenskog sustava biljaka, potiče formiranje humusa, aktivira mikroorganizme i donosi brojne prednosti za održivost tla i ekosustava. Ovaj preparat također povećava sposobnost tla da zadrži vlagu i hranjive tvari, te poboljšava prozračnost i omogućava biljci bolji pristup hranjivim tvarima, što doprinosi zdravijem i jačem rastu.

Sudionici radionice imat će priliku ne samo steći praktične vještine u izradi biodinamičkih preparata, već i saznati više o načelima biodinamičke poljoprivrede.

Edukaciju će voditi dr. sc. Dijana Posavec, ravnateljica ustanove Centar dr. Rudolfa Steinera, te Majda Hriberšek, iskusna predavačica iz Slovenije. Radionica je besplatna za sve sudionike, a sudionici će moći ponijeti biodinamičke pripravke koje izrade tijekom edukacije, uz napomenu da sa sobom ponesu čiste boce i staklenke za pohranu preparata.

Za prijave i više informacija kontaktirajte nas na e-mail adresu [email protected] (m)