Ministar Šime Erlić posjetio je grad Mursko Središće. Nije došao praznih ruku već sa 104 tisuće eura

Danas, 25. rujna 2024. godine, ministar Šime Erlić sa suradnicima po prvi puta je posjetio grad Mursko Središće. Gradonačelnik Dražen Srpak upoznao ga je sa svim gradskim projektima, a ujedno i zahvalio na potporama koje stižu putem javnih poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sastanku su uz gradonačelnika prisustvovali još i njegov zamjenik Kristijan Antolović, potpredsjednici Gradskog vijeća Dragutin Stojko i Renata Kovačić te gradski djelatnici.

Grad Mursko Središće prijavljuje sve projekte za sufinanciranje kroz nacionalna sredstva, ne samo u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije već i u sva ostala ministarstva. Obzirom što uredno ispunjavamo obveze propisane kroz javne pozive, a odnose se na namjensko trošenje novca te pravovremena izvješća Grad Mursko Središće prepoznat je kao dobar partner te je tako i danas ministar Šime Erlić gradonačelniku uručio ugovor vrijedan 104 tisuće eura, a koji se odnosi na gradski udio u rekonstrukciji Sokolskog doma.

Uz to što je gradonačelnik predstavio sve gradske projekte, s ministrom i suradnicima obišao je i obnovljeni Sokolski dom te Šetnicu sv. Barbare za koju je Grad još 2012. godine dobio prva sredstva za opločavanje upravo od njegovog ministarstva. Ministar je izrazio zadovoljstvo sastankom i posjetom, pohvalio sve projekte Grada, a posebno mu se dojmila čistoća i uređenost grada.

(GMS)