KUP MNS Rudar nakon loše igre zasluženo poražen u Belici, treću godinu za redom ispadaju u ranoj fazi natjecanja

BSK – RUDAR 3:2(3:2)

U osmini finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza Rudar je gostovao u Belici kod ekipe BSK i nažalost njegovih navijača razočarao slabom igrom i porazom od 3:2 te još jednim ispadanjem u relativno ranoj fazi tog natjecanja.
Ovo je treća godina uzastopno kako Rudar ispada u toj fazi natjecanja, a drugi put krvnik im je ekipa iz Belice dok je prošle godine to bila ekipa iz Svete Marije.
Svakako zaslužena pobjeda domaćina, a Rudar se kako igrači tako i struka moraju zapitati zašto im se to događa. Jer Rudar je svakako kvalitetnija ekipa od BSK no to treba dokazati i na terenu. Jer nakon solidno odigrane utakmice protiv Poleta, ovo je bila sasvim drugačija i neprepoznatljiva ekipa.
Zbog ovakvog rezultata ne trpi samo sportski dio već i onaj financijski, a to je svakako nešto o čemu treba ozbiljno razmisliti i netko za to mora snositi odgovornost.
Što se tiče same utakmice Rudar je odlično krenuo utakmice te je poveo već u 9. minuti zgoditkom Kevina Nedeljka nakon što ga je na drugoj stativi lijepo uposlio Ratajec.
No ubrzo nakon toga domaćini u razmaku od samo sedam minuta od 18. do 25. postižu tri zgoditka i potpuno preokreće rezultat, a strijelci za domaćina bili su Karlo Baksa(2) i Šarić Petar.
Rudar ipak uspijeva smanjiti rezultat u 38. minuti kada poentira Petar Ratajec za smanjenje na 3:2.
Drugi dio utakmice prošao u jalovoj nadmoći Rudara gdje potrebno izdvojiti prigodu Petra Ratajeca no njegov udarac glavom završava na prečki.
Na kraju svega možemo samo zaključiti da Rudar danas jednostavno nije bio pravi i to je glavni razlog ispadanja. Što je razlog ponavljamo još jednom moraju se pitati samo struka i igrači, oni znaju najbolje.
(tekst i foto:zr)