25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Aktualni sat – pitanja vijećnika Milorada Mihanovića i Kristijana Antolovića

 

Milorad Mihanović: Uskoro počinje izgradnja prve faze multikulturnog centra u Sitnicama. Zanima me što točno obuhvaća prva faza? Kolika je visina investicije? Kad je rok za završetak radova? Kada se planira nastaviti s drugom fazom kako bi objekt došao u punu funkciju jer nam je jako potreban obzirom što u naselju nemamo nikakve društvene prostore. Tko će upravljati s njime kada bude spreman za uporabu?

Gradonačelnik Dražen Srpak: Ugovor je potpisani, uskoro će biti uvođenje u posao to znači da negdje za dva tjedna kreću radovi. Investicija je vrijedna 566.000,00 eura, od toga smo do sad dobili 420.000,00 eura iz državnog proračuna, još je obećano nešto za dobiti, ako nešto malo bude falilo to ćemo pokriti iz gradskog proračuna. Prva faza znači da se vaš društveni dok stavi do pod krov. Iduće godine idemo u sljedeću fazu opet s traženjem sredstava za financiranje iste kako bi se taj društveni dom koji je izuzetno potreban stavio u funkciju i potom predao Mjesnom odboru Sitnice jer smatram ako u svim naseljima društvenim domovima upravljaju Mjesni odbori da to tako mora biti i u Sitnicama s time da ću napomenuti da očekujem da se to radi pažnjom dobrog gospodara.

Kristijan Antolović: imam pitanje za gradonačelnika, a odnosi se na izgradnju južne zaobilaznice, je li se u ovih mjesec dana od prošle sjednice Gradskog vijeća što promijenilo?

Gradonačelnik Dražen Srpak: Promijenilo se, promijenio se direktor Hrvatskih cesta, on je dao ostavku. Bili smo na sastanku u Zagrebu g. Sršan i ja gdje smo njemu u ruke predali projektni prijedlog obzirom što je ona ideja da Grad projektira propala, zato jer u županijskom i gradskom prostornom planu je to državna cesta i mi je ne možemo projektirati kao takvu, a bila je ideja da se time izbjegne studija utjecaja na okoliš, da se sve to ubrza, to sad nije uspjelo. Ali ja sam provjerio s državnim tajnikom Bilaverom, dakle dokumentacija je predana u Ministarstvo zaštite okoliša, na pripremi je za izradu studije utjecaja na okoliš. Možemo reći da ništa nije stalo, napravit ću još jedan sastanak pod kraj godine s ministrom Butkovićem oko toga.

(GMS)