Završio se Muraken Karate Kamp u Dramlju

U preljepom Dramlju u suradnji sa Vitaetravel agencijom završio se Muraken Karate Kamp, koji je trajao od 20. do 25. Srpnja i okupio 21 člana iz Karate kluba Muraken. Tokom petodnevnog kampa, učesnici su imali priliku za  unapređenje svojih vještine kroz intenzivne treninge i druženje, uz stručnu podršku trenera Dinka Šarića i asistenciju Anemarije Srša i Anje Topolovec

Kamp je obuhvatio osam treninga, pažljivo osmišljenih da pokriju sve aspekte karate vještine. Trener Dinko Šarić,  vodio je učesnike kroz različite tehnike borbe, kate i fizičku pripremu, dok su Anemarija  i Anja pružale neophodnu asistenciju i motivaciju mladim karatistima.

Pored intenzivnih treninga, djeca su uživala i u slobodnom vremenu, koristeći priliku za kupanje, igre na plaži i večernje druženje. Ove aktivnosti su doprinijele stvaranju pozitivne atmosfere i jačanju timskog duha među  članovima kluba.

Završni dan kampa bio je posvećen karate treningu u moru te dodjeli diploma i priznanja svim učesnicima, uz posebne DAN diplome novim nosiocima Crnog pojasa . Pa je tako  Karate klub Muraken bogatiji za tri nova Crna pojasa I DAN  i to Nika Maltarić, Josipa Katatalenić i Filip Golubić . Oni su svoj ispit znanja položili još 21.05. 2024 pred ispitnom komisijom u Čakovcu.

Muraken Karate Kamp u Dramlju još jednom je pokazao važnost sportskih priprema i druženja za mlade sportiste, te potvrdio da Karate klub Muraken ima svjetlu budućnost sa ovako posvećenim i talentiranim članovima.

Trener kluba

Dinko Šarić