FOTO: Košarkašima Rudara derbi protiv Mladosti

Košarkaši Rudara došli su do svoje četvrte pobjede nakon derbija protiv Mladosti iz Ivanovca u petom kolu Treće lige košarkaša-sjever. Obje momčadi su u ovaj susret ušle s istim brojem bodova uz omjer tri pobjede i jednog poraza. Mladost za koju većinom igraju bivši igrači Međimurja i Čakovca je jedna kvalitetna i čvrsta momčad, a svoju kvalitetu su pokazali kolo prije susreta s našim košarkašima gdje su upisali pobjedu protiv jedne od najboljih momčadi lige, Donjeg Kraljevca. Košarkaše Rudara u prvom poluvremenu nije služio šut za tri poena, posebno prva dva šutera, Marka Bedija i Alena Vargu, ali se na odmor svejedno otišlo s prednošću Rudara 36:28. Kada je u drugom poluvremenu krenuo i šut, pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

RUDAR-MLADOST IVANOVEC 83:58 (14:16, 22:12, 25:21, 22:9)

Rudar: Varga A. 21, Brodar N. 2, Bedi Ma. 2, Perčić T. 12, Perčić F. 2, Dodlek S. 8, Bedi Mar. 25, David M. 9, Nerer V. Žganec L. Radiković T. 2, Bogdan D. Trener: Saša Repalust.

Košarkaši Rudara otvorili su utakmicu s dosta nervoze, a to se najbolje vidjelo u napadačkom djelu igre što možda i ne čudi jer se na tribinama našao velik broj navijača koji su došli dati podršku crno-zelenima. Dobra strana igre bio je skok, gdje je Rudar dominirao, posebno u napadačkom skoku, a to je i jedan od razloga što je Mladost nakon prve četvrtine imala svega dva poena prednosti.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je igra Rudara bila sve bolja. U skoku su dominirali visoki igrači Rudara David Bogdan, Tomislav Perčić i Saša Dodlek dok se u napadu otvorilo Vargi koji u prvoj četvrtini nije zabio niti jedan poen, ali je zato u drugoj dionici ubacio 9. Prvo poluvrijeme je završilo tricom uz zvuk sirene Rudarovog Marka Davida za vodstvo 36:28. Bila je to tek druga trica naših košarkaša, prvu je ubacio Tomislav Perčić još tamo na početku utakmice dok su prva dva šutera Varga i Bedi ostali bez “dalekometnih“ ubačaja. Upravo zato je tih osam poena prednosti bio lijepi kapital za nastavak utakmice.

Isti igrač koji je tricom zatvorio prvo poluvrijeme, David, otvara drugo poluvrijeme dvicom ispod koša za dvocifreno vodstvo Rudara, a onda je krenuo šou Marka Bedija koji je u trećem periodu ubacio četiri trice, još je jednu dodao Tomislav Perčić, ali nisu se naši košarkaši rezultatski puno odvojili. Razlog tome je igrač Mladosti Luka Momčilović koji je kao i Bedi kod nas ubacio u tom periodu četiri trice. Tako je Rudar u posljednju dionicu ušao s 12 poena prednosti, a to je značilo da je utakmica još otvorena.

U posljednjoj četvrtini odlična obrana naših košarkaša, a da se ne opuste pobrinuli su se navijači svojom podrškom te je razlika samo rasla. Kada je došla na 18 poena prednosti, u posljednjih par minuta, trener Saša Repalust opet je dao priliku najmlađima koji nisu razočarali i pokazali raskoš talenta. Razlika u tim trenucima nije padala već se povećavala do konačnih plus 25. U posljednja dva napada na utakmici vidjeli smo i poene najmlađih Filipa Perčića i Matije Bedija za koje su bili nagrađeni velikim pljeskom navijača, a njima se osmjeh nije skidao s lica.

Marko Bedi bio je prvi strijelac Rudara s 25 poena, Varga je ubacio 21, a dvocifren je bio i Tomislav Perčić koji u posljednje vrijeme igra sve bolje, on je ubacio 12 uz mnogo skokova koje je pokupio. Spomenimo i 9 poena Marka Davida te 8 Saše Dodleka koji je također bio odličan i u skoku. Iako je ostao bez poena, David Bogdan je izneredio goste sa svojom pojavom u reketu i mnoštvom skokova koje je pokupio, a iako se ta statistika nije vodila, onako od oka, imao ih je sigurno više od 15.

Na kraju utakmice vidjeli smo zajedničku pjesmu navijača i košarkaša Rudara “Volim Rudara“ a valja spomenuti kako su podršku košarkašima s tribina došli dati i nogometaši Rudara koji su nešto ranije ostvarili svoju prvu pobjedu u sezoni.

Do ovog trenutka još nemamo konačnu tablicu jer se neke utakmice 5. kola još moraju odigrati, ali Rudar će biti u samom vrhu uz još par momčadi s omjerom od četiri pobjede i jednog poraza.

(Teo Cilar, foto: Tin Tomanić)