Turizam se budi – 20.000 gostiju odmara se u Hrvatskoj: “Rezervacije su krenule, buking je dobar, pogotovo za sedmi i osmi mjesec”

Na Jadranu je 17.000 turista, a oko 3000 na kontinentu. Nećemo uhvatiti one prošlogodišnje brojke, ali lijepo je vidjeti da s porastom temperature raste i broj gostiju.

U Hrvatskoj trenutačno boravi oko 20.000 turista. Jedan od najfotografiranijih gradova na Mediteranu je Rovinj, no on je ovih dana poluprazan. Malobrojni turisti došli su većinom iz Slovenije.

“Kao da smo u veljači, samo što je toplije. Neobično je, ali mislim da će ipak za koji mjesec biti drugačija slika”, uvjeren je Roman iz Slovenije. Brojke nisu ni blizu prošlogodišnjima, kada se u Rovinju gužvalo oko 10.000 gostiju, no situacija se napokon pomiče na bolje.

“Rezervacije su krenule, buking je dobro krenuo, pogotovo za sedmi i osmi mjesec, imamo svakodnevno jako puno upita naših potencijalnih gostiju iz stranih zemalja”, kaže Odete Sapač iz TZ-a Grada Rovinja.

Zasad domaći turisti spašavaju sezonu, kao najbrojniji turisti trenutačno u svojoj zemlji. Za njih su cijene tek nešto povoljnije, dok je za strano tržište puna cijena, piše DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/

“Domaći gosti vjerojatno će stizati, a od stranaca ništa ne očekujemo do osmog mjeseca, za sada. Za domaće goste nudimo nekakve popuste, ali za strance idu normalne cijene kao i uvijek”, kaže iznajmljivačica Jelena Ivković.

Aktivnosti na otvorenom

Hrvatska kao epidemiološko čudo ima dobru startnu poziciju kada je brojenje turista u pitanju, isto tako idealnu ponudu za vrijeme poslije korone. Sve aktivnosti na otvorenom bit će omiljene aktivnosti – novog normalnog ljetovanja.

“Kvadovi, kajaci, jahanje kroz prirodu, adrenalinski park, sada je to malo drugačija ponuda, može gost doći, ima ručak u masliniku, ima večeru u vinogradu”, napominje Mladen Draguzet iz tvrtke koja se bavi aktivnostima na otvorenom.

Svi oni koji nisu odustali od putovanja i koji su među 20.000 gostiju, koliko ih trenutačno u Hrvatskoj, uživaju u miru i tišini i to im se sviđa.

“Divna je zemlja, dobro je, ljudi su u redu, vrijeme je lijepo i more…”, kaže Peter iz Njemačke. No iako se njima to sviđa, mi bismo ipak prepune turističke destinacije.

Mi sami najbolji smo promotori hrvatskog turizma. Znamo da slika govori tisuću riječi i da vrlo lako postane viralna. Stoga, ne preostaje nam ništa drugo nego izabrati najprepoznatljiviju lokaciju u našem gradu, snimiti selfi, dodati hešteg i fotografiju poslati u svijet.

Poslati u svijet kako bi svijet stigao k nama.

Fotografija Rovinja sa 600.000 lajkova

Upravo se to postiglo fotografijom na kojoj je Rovinj. Naime, taj je gradić postao najnovija zvijezda jedne fotografije, koja je u kratkom roku obišla svijet.

Zahvaliti to možemo Instagram profilu EarthPix, koji ima publiku od gotovo 17 milijuna pratitelja i koji je na svojoj platformi podijelio fotografiju Rovinja iz zraka.

Autor je fotografije Julien Duval, a ovom je fotografijom Rovinj dobio dragocjenu reklamu. Fotografija je prikupila 600.000 lajkova.

Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: Screenshot)