WIFI4EU – besplatni bežićni internet u Murskom Središću

Inicijativom WiFi4EU u gradovima i općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Gradu Mursko Središće krajem 2018. godine odobreni je projekt WIFI4EU kojim je dobiven vaučer u vrijednosti od 15.000,00 eura za postavljanje javnih pristupnih točaka za bežični internet u Murskom Središću. Grad Mursko Središće će narednih 36 mjeseci snositi troškove održavanja. Putem postupka jednostavne nabave, od traženih tri ponuda u roku je pristigla jedna ponuda od tvrtke OT-Optima Telekom d.d. iz Zagreba u iznosu od 111.606,81 kuna s uključenim PDV-om te je ista i prihvaćena.

Nove aktivne pristupne točke postavljene su na 4 lokacije: na zgradi gradske uprave i šetnici uz Muru (u blizini Beach bar-a “Trska”), sportskoj dvorani Mursko Središće, nogometnom igralištu “Rudar” i na zgradi starog dječjeg vrtića. Provedbom projekta osiguran je visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane grada Mursko Središće i posjetitelje preko pristupnih točaka na gore navedenim lokacijama.

Kako bi nesmetano mogli koristiti internet prilikom prve prijave na WiFi4EU potrebno je pritisnuti Login.

(GMS)