PREKID, SLOMLJENI PRST, 20 PROMAŠENIH BACANJA I PORAZ

Košarkaši Rudara odigrali su jučer neizvjestan susret protiv Donjeg Kraljevca, ali su na kraju u završnici poraženi rezultatom 61:69. Razlog poraza, loša prva četvrtina i čak 20 promašenih slobodnih bacanja.

Rudar-Donji Kraljevec 61:69 (13:23, 14:19, 20:8, 14:19)

Rudar: Baksa 2, Brodar 1, Bratić , Perčić 3, Antolović , Radiković 15, Bedi 12, Vinko-Novak 11, Vehtersbah-Stojan 17, Nerer, Dobranić.

Susret bolje otvaraju gosti iz Donjeg Kraljevca i prvu četvrtinu riješavaju u svoju korist s deset poena razlike. Drugu četvrtinu opet bolji gosti koji su na poluvremenu imali vodstvo od visokih 15 poena razlike. Spomenimo i desetominutni prekid utakmice u prvom poluvremenu u režiji suca Nikole Krajačića. Naime, u Rudaru trenersku licencu posjeduje Mladen Tkalec, koji se u službenom zapisniku i vodi kao trener, ali trener seniora je Saša Repalust i on vodi utakmice. 

  

Stivi je utakmicu gledao s tribine i nakon pogrešne odluke Krajačića, dobacio mu je da je krivo sudio jednu aut loptu na što se dotični sudac uvrijedio i prekinuo utakmicu te tražio da Stivi dođe na klupu Rudara. Do sada u prvih šest kola nije bilo problema što se toga tiče, a isti slučaj je i u Kotoribi gdje se pod trenera vodi Rudi Balog, a momčad vodi Roberto Ujlaki. Čemu ovo nepotrebno treniranje strogoće i cirkusiranje nije nam poznato.

Rudar se u susret vratio odličnom trećom četvrtinom na krilima Tomislava Radikovića koji je u tom periodu postigao osam od 20 poena isto kao i cijela momčad Donjeg Kraljevca. Naši košarkaši taj su period dobili s 20:8 i vratili neizvjesnost utakmici, a u posljednji su period ušli s tri poena zaostatka.

Nakon što je postigao i prve koševe u posljednjoj dionici, da peh bude veći, Radiković je slomio mali prst na ruci koji mu je namjestio član uprave kluba, Stanko Tuksar. Bio je to preveliki hendikep za Rudar iako je Tomislav nakon bandažiranja prsta zaigrao u posljednjim minutama, ali gosti su ipak uspjeli odnijeti pobjedu rezultatom 61:69. Naši košarkaši imaju za čim žaliti jer su promašili čak 20 slobodnih bacanja što ih je na kraju i koštalo pobjede.

Sljedeći vikend naši košarkaši gostuju kod viceprvaka lige, Nedelišća.

                                                                 (Teo Cilar, foto Tin Tomanić)