DRŽAVNE PRVAKINJE IZ MURSKOG SREDIŠĆA NA PRIJEMU KOD ŽUPANA

Tradicionalni, Hrvatski festival sportske rekreacije za žene, koji svoj kontinuitet ima već dvanaest godina za redom, ovaj se put održao početkom studenog u Vukovaru. Među 34 ekipe iz cijele Hrvatske s preko 400 sudionica, Međimursku županiju predstavljalo je pet najbolje plasiranih sa Županijskog natjecanja. U sveukupnom poretku prva tri mjesta zauzele su ekipe iz Međimurja i to Mursko Središće, Mala Subotica te predstavnice Strahoninca na trećem mjestu. Ovaj veliki uspjeh, ali i dosljednost u radu na svim područjima sportske rekreacije bio je povod prijema kod župana Međimurske županije Matije Posavca.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman ugostio je predstavnice svih nagrađenih ekipa zajedno s predsjednicom Međimurskog saveza „Sport za sve“ Danicom Korunić, tajnikom Marijanom Vugrinčićem i Valentinom Šipušem. Župan je pritom iskoristio priliku čestitati ovim uspješnim sportašicama na novom vrhunskim rezultatima.

b

Istovjetni uspjesi prijašnjih godina opetovano pokazuju da nisu slučajnost, već plod dugotrajnog i kvalitetnog rada, kako rekreativnih udruga tako i krovnog im Saveza. Postale ste naši ambasadorice koje promiču sport i kretanje kao svakodnevnu naviku i način života, čime ujedno povećavate i zdravstveni nivo svih dionika uključenih u vaše aktivnosti. Svojim djelovanjem našim ste sugrađanima približile  dobrobiti kretanja i primjer ste kako je sport dostupan svima i svakom bez obzira na spol, dob ili pak nedostatak vremena“, naglasio je Posavec.

c

Unatoč medaljama i nagradama te rezultatima koje postižu, primarni cilj ovih sportskih udruga nije pobjeda, već aktiviranje što većeg broja ljudi. “Iz  godine u godinu postižemo da se cijele obitelji uključuju u rad pojedinih udruga što je prepoznato i na nivou Hrvatske i kao takvi smo primjer dobre prakse“, rekao je tajnik Vugrinčić iskoristivši priliku još jednom zahvaliti županu na svoj podršci koju pruža Savezu i ženama uključenim u ovaj rekreativni sport.

d

Spomenimo da su prijemu prisustvovale predstavnice s ostvarenim najboljim rezultatom i medaljama, i to iz sekcije Murskog Središća Suzana Liklin, Vera Trupković i Irma Brodar, iz Male Subotice Marija Krčmar, Ljubica Kocijan i Darinka Smrtić, iz Strahoninca Sandra Buhin, Milica Mihaljuš i Jasminka Kocijan, iz Mačkovca Elizabeta Ujlaki i Bernarda Faić te iz udruge Dunjkovec Biserka Ganzer i Vesna Pongrac.

(Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/

e