Mladi medicinari posjetili zdravstvene kabinete Sveučilišta Sjever

Ovih dana su medicinari sa svojim nastavnicima školske klupe i bolnicu zamijenili vožnjom u vlaku, posjetom zdravstvenih kabineta na Sveučilištu Sjever, slušanjem iskustvenih priča vrsnih poznavatelja sestrinske znanosti Zdravstvene njege, učili o palijativnoj skrbi te sudjelovali na interaktivnoj radionici o emocijama. Svrha našeg micanja od klasičnog učenja je naše zbližavanje, želimo učenicima poručiti da su/smo dio jedni drugih, da smo profesionalni suradnici/kolege ali i prijatelji. Također, želimo pokazati kako su opisani načini učenja izvrsni za razumijevanje struke. I najvažnije, pokazujemo mladim naraštajima da su itekako cijenjeni i poštovane od strane svojih nastavnika. Bilo nam super!!
Hvala doc. dr. sc. Marijani Neuberg, doktorici znanosti iz područja socijalne gerontologije, pročelnici Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever i svim profesorima i studentima na lijepom dočeku popraćenom razgledanju kabineta zdravstvene njege uz odlične demonstracije sestrinskih vještina i prezentacije zanimljivih sadržaja.
Zahvaljujemo dr. sc palijativne skrbi Renati Bermanec koja nas je oduševila pričajući svoj put od pohađanja medicinske škole, rada u bolnici preko studiranja i volontiranja u Indiji sve do povratka u svoje Međimurje i sadašnjih postignuća. Također, zahvaljujemo Ines Kučej, diplomiranoj socijalnoj radnici i edukatorici transakcijske analize na postizanju izvrsne interakcije učenika i nastavnika uz izmjenu svojih zapažanja i  emocija.
Srednja škola Čakovec, Đurđica Hlapčić

Đurđica Hlapčić, mag. med. techn