GODIŠNJA SKUPŠTINA NK RUDAR – NOVA TRIBINA I PROSTORIJE PRIORITET U 2017.

U prostorijama NK „Rudar“ u subotu 21. sječnja u 17, 30 sati održana je redovna izvještajna skupština NK „Rudar“. U radu skupštine sudjelovalo je oko 70-tak što  igrača , navijača, prijatelja kluba i gostiju. Kako se radilo o redovnoj izvještajnoj skupštini  skupštinari su bili upoznati sa radom kluba u protekloj 2016.godini te sa planovima  za 2017.godinu.

01

Prema izvještajima tajnika kluba Miljenka Štefanića te blagajnika  Denisa Bogdana klub je u protekloj godini financijski poslovao vrlo stabilno  te godinu završio sa pozitivnim saldom na računu. Prisutni su bili vrlo detaljno upoznati sa financijskim kretanjima u klubu tijekom 2016.godine.

02

03

Martin Novak je u ime Nadzornog odbora potvrdio da je pregledano financijsko poslovanje kluba , te je Nadzorni odbor utvrdio da se poslovalo dobro te nemaju nikakve primjedbe .

04

Što se sportskog dijela tiče izvješća za seniorsku ekipu podnijeli su treneri koji  su vodili ekipu.

Smiljan Liklin trener ekipe u sezoni 2015./16. naglasio je da iako mnogi smatraju da je osvajanje drugog mjesta uspjeh, on osobno smatra da nikad  tako blizu naslovu prvaka MŽNL ČK-VŽ ekipa Rudara nije bila kao tada pa ostaje žal zbog neostvarenja tog cilja. Povrede pojedinih vrlo bitnih igrača  za ekipu te njihovo ne igranje u zadnjih par kola svakako su najveći razlog tome. Sportska sreća u tim trenucima stvarno nije bila naklonjena ekipi Rudara.

05

Jesenski dio sezone 2016./17. prokomentirao je i o njemu podnio izvješće sadašnji trener Nikola Goričanec. Osvajanje sedmog mjesta  sa osvojenim 21. bodom  smatra neuspjehom te ekipe pa na sebe preuzima svu odgovornost za taj  rezultat. I on je istaknuo da je na početku priprema tako i novog prvenstva imao problem sa povredama nekoliko važnih igrača ( Vurušić, Novak, Šardi) te su u prvenstvo ušli dosta  nespremni pa je i to jedan od  faktora  nešto slabijih rezultata. Iako u proljetnu sezonu ulazi sa nekim  promjenama u ekipi smatra da će rezultati biti sigurno bolji. Pripreme su započele 21.01. i  ekipa će se dobro i kvalitetno pripremiti .

06

Izvješće o radu ŠN „Rudar“ podnio je njezin voditelj  Kristijan Antolović.

Vrlo pozitivno se izrazio o samom radu škole koja momentalno pod svojim okriljem im 120 djece, sa kojima tri puta tjedno radi 6 trenera. Djeca su raspoređena u 7 ekipa po kategorijama. Ekipe se takmiče u 1.HNL ligi Sjever te u Međimurskim ligama. Rezultati po kategorijama su vrlo uspješni te se projekt spajanja sa NK „Sokol“ i NK „Torpedo“ te već od prije pripojeni školi NK „Plavi pokazao vrlo uspješan .Podnio je izvještaj o svakoj kategoriji posebno tako da su se prisutni po rezultatima mogli uvjeriti u kvalitetan rad  škole.

07

Predsjednik kluba Tomislav Nedeljko podnio je izvješće o radu u 2016.godini te naglasio da se radilo puno i kvalitetno te nabrojio sve one akcije koje su poduzimane tijekom  godine.

Pa da ih i mi nabrojimo:

-konstantno ulaganje i održavanje postojećih objekata u vlasništvu NK „Rudar“ (svlačionice,šank,tuševi….)

-ulaganje u kvalitetu seniorske ekipe zbog samog zadržavanja  u vrhu međimurskog nogometa

-ulaganje u Školu nogometa „Rudar“

-rekonstrukcija  travnjaka na nogometnom igralištu

-HEP – dokup snage električne energije za novi objekt i reflektore

-sanacija i proširenje pomoćnog igrališta

-nova oprema za seniorsku ekipu

-sudjelovanje na Kotliću Grada , Murskoj alki

-organizacija Rudarove noći

-organizacija Rudar-cupa uz učestvovanje 36 ekipa

-organizacija tradicionalne utakmice Gornji  i Donji kraj

-snimljena je Himna NK „Rudar“ (Rudare, moj Rudare) uz veliku pomoć gospodina Franje Sobočana koji autor teksta ,glazbe i aranžmana te je isfinancirao kompletni taj projekt čime je jako zadužio klub i time ušao u povijest NK „Rudar“.

I ovim putem se gospodinu Sobočanu još jednom najljepše zahvaljuje  u ime NK „Rudar“ i u svoje osobno ime.

08

Za 2017.godinu gospodin Nedeljko je također najavio dosta velike planove:

-održati i dalje kvalitetu nogometa te ostati u njegovom samom vrhu u Međimurju

-dalje i još jače ulaganje u Školu nogometa

-početi sa gradnjom novih klupskih prostorija sa tribinom (započelo se već sa izgradnjom temelja objekta i podne ploče i za nastavak se čeka ljepše vrijeme, kao i za završetak fasade na postojećem sportskom objektu)

-zacijeviti kanal iza svlačionice (cijevi su nabavljene čekaju se samo Hrvatske vode da započnu sa radovima)

-organizirati Rudar-cup 2017, Rudarovu noć , utakmica Gornji-Donji kraj 2017

-održavanje postojećeg sportskog objekta

-nabava sportske opreme

Na kraju svog izvješća   zahvalio se  svim navijačima klub,dobrim ljudima koji pomažu  klubu, svim sponzorima NK „Rudar“ bez kojih klub jednostavno ne može djelovati , Gradu M. Središće , gradonačelniku Draženu Srpaku  u nadi da će i  dalje suradnja biti tako dobra i kvalitetna.

17

Skupu se obratio i gradonačelnik Dražen Srpak te pohvalio rad kluba i što se tiče sportskih rezultata kao i sam rad klupskih struktura. Grad  će i dalje pratiti rad kluba pomoći koliko je u njegovoj moći. Naglasio je da se sve radi na projektu  izgradnje pomoćnog igrališta sa atletskom stazom  na kraju ulice F. Koroša.

11

Skup su pozdravili i gosti u ime NK „Mura“ Hlapičina Franjo Sobočan, u ime SRD „Mura“ Stjepan Lisjak te u ime Društva žena Klara Glavina.  

 

09

12

13

Branko Srpak  jedan od prijašnjih predsjednika kluba,te dugogodišnji navijač i prijatelj kluba u svom obraćanju pohvalio je sportske rezultate kluba te istaknuo da je danas ipak nešto lakše raditi u klubu nego prije što se tiče financija , ali je zamjerio što informacija o održavanju skupštine  nije bila dana na više načina.

14

Nakon završetka skupštine održan je domjenak za sve učesnike gdje je dugogodišnji Rudarov kuhar i veliki prijatelj kluba Rudolf Mesarić –Ruda  sve počastio izvanrednim bogračem.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

15

10

16

18