BORIS RADIKOVIĆ TRENER D. KONCOVČAKA – JEDINI CILJ NAM JE OPSTANAK U LIGI

NK D. Koncovčak započeo je s pripremama za proljetni dio sezone u 2. međimurskoj ligi gdje se momentalno nalazi na dnu ljestvice. O tome što očekuju u nastavku prvenstva razgovarali smo s trenerom Borisom Radikovićem.

01

Kako teku pripreme?

Pripreme smo započeli tjedan dana kasnije i to zbog hladnog vremena, a nakon toga i nemogućih uvjeta na igralištu. Tako smo umjesto zakazanog početka 27. siječnja s treniranjem počeli 04. veljače. Treniramo vani tri puta tjedno no koristimo i prostoriju u sklopu klupskog objekta, najviše za vježbe snage. Treningu se u prosjeku odazove 12 igrača, a radimo stvarno dobro i maksimalno. U nedjelju odlazimo u Držimunec-Strelec gdje ćemo odigrati i prvu pripremnu utakmicu protiv domaćeg Omladinca.

Klub su napustili neki igrači?

 

Da, i to četvorica standardnih prvotimaca. Vratar Horvat Mišel otišao je u Sokol iz Vratišinca, Flac Mihael u Omladinac iz Novog Sela Rok, Purić Denis u Hajduk iz Štrukovca, a njegov brat Luka u Zasadbreg. Mogu reći samo da će nam nedostajati, no koga nema bez njega se može i mora.

S druge strane mnogo novih igrača došlo je u klub i to onih za koje bi se reklo da predstavljaju pojačanja.

 

 

U klub su došli Mikulić Davor, Končić Karlo i Balaž Justin iz Rudara Mursko Središće, Šoltić Pepa iz Plavih Peklenica, Kirec Dominik iz Bratstva Jurovec, Smej Damir iz Odranci u Sloveniji, Žerjav Dino i Mikulić Dino iz Mladosti Selnica. Momentalno smo bez ove zadnje dvojice jer je Žerjav otišao u Njemačku, a Mikulć Dino je povrijeđen. Sve u svemu na spisku imam 22 igrača od kojih će se dati složiti dobra ekipa.

Što to sve skupa govori?

 

 

Žalim za standardnim igračima koji su nas napustili, ali od prinova očekujem da ih uspješno zamijene i podignu kvalitetu igre. Naravno tu je kostur ekipe iz jesenje sezone, Goričanec Nikola, Damjan i Marko Flac, Sklepić Mijo, Koraj Dominik, Sakač Denis, Turk ivan, Vuković Marko te svi ostali.

Koji vam je primarni cilj u proljetnoj sezoni?

 

 

Imamo samo jedan jedini cilj, a to je osigurati opstanak u 2. međimurskoj ligi pa ćemo sve naše snage usmjeriti prema tome. Ja vjerujem da ćemo u tome uspjeti no u to prvenstveno moraju vjerovati igrači, moraju vjerovati u sebe i svoje mogućnosti. Ipak na kraju krajeva sami odlučujemo o svojoj sudbini.

I na kraju, osobno ste poznati kao svjetski rekorder jer ste i u 51. godini aktivno igrali i zabijali. Namjeravate li kopačke sada godinu dana kasnije „objesiti o klin“ ili ima još nade da vas vidimo kao igrača na terenu?

 

 

Sada sam se prvenstveno odlučio baviti trenerskim poslom, no ako ne daj Bože, ekipi bude potrebna moja pomoć i na terenu, rado ću uskočiti. To znači da je odgovor na vaše pitanje pozitivan i da se igranja još definitivno ne namjeravam ostaviti.

Gospodinu Radikoviću i NK D. Koncovčaku ispred Muralista želimo uspješno proljeće i naravno da svi skupa, zajedničkim snagama ostvare svoj cilj, a to je opstanak u ligi. Sretno vam bilo, a mi ćemo vas pratiti kao i do sada.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić, NK, Koncovčak)

02