MAKAMUS ODUŠEVLJAVA DILJEM MEĐIMURJA – NAKON OREHOVICE OČARALI I ČAKOVEC

Tko može u tri-četiri rečenice sažeti “ono nešto”, ono najljepše što prožima ansambl kad se poreda pred publikom na naklon? Još ga tražimo, toga nekoga “tko može”, a dok potraga traje dopuštamo si, svi iz predstave BETLEHEM, da nas još dugo, dugo natapa osjećaj zadovoljstva i zahvalnosti što smo djelo uopće stvorili, pokazali ga svojem gradu, gostovali u Orehovici, a minule nedjelje, na najljepši način u čakovečkoj crkvi sv. Nikole biskupa.

01

Za nastup u Čakovcu neizrecivu zahvalnost dugujemo fra Željku Železnjaku, samostanskom gvardijanu i svim patrima koji su učinili i više od SVE u prijateljskom prihvatu brojne i zahtjevne glumačke družine. Bila je privilegija gledati to “malo” umjetničko mnoštvo razdraganih lica u silnoj želji da zadivi (vrlo ozbiljnu) publiku, da ponovno i ponovno pokažu sebi, svojim mamama i očevima koji ih prate kako mogu i bolje od prošli put.

02

Znaju i očekuju da će ih fotograf pogledati posebnim okom i uloviti najizražajniju mimiku, pokret ili zapjev. Znaju i očekuju nekoliko rečenica u nekom mediju, ali više od svega raduje ih i nosi osjećaj da su uspjeli stvoriti NEŠTO što vrijedi, što im gradi samopouzdanje, s čim mogu ugoditi Gospodinu i što ih čini ponosnom družinom. Nismo ga do sada isticali pa je ovo najprikladnija prigoda da se zahvalimo i Denisu Perčiću na izuzetnim fotografijama kojima je sa svake dosadašnje izvedbe našim glumcima dao jednu višu dimenziju vrijednosti.

 [Ivan Goričanec, redatelj]

03

04